Vrienden van Osho

One Sky Music Satsang

Milarepa streamt weer een satsang via Zoom op zondag 27 september  om 17.30 (NL tijd). Dit keer vanuit het Padma Meditatie Centrum in New York City. Satsangs met Milarepa zijn een speels en meditatief gebeuren, met deelnemers en muzikanten van over de hele wereld.
One Sky Music muzikanten Ashik (viool), Chandira (keyboards), Chintan (tabla), Harida (santoor), Milind (bansuri), Nandin (dwarsfluit), Narayani (zang), Prabodh (bas), Rishi (percussie) en Sudhananda (gitaar, zang) verzorgen de muziek.
Aan het eind is er een korte sannyas celebration. 


Om mee te doen moet je op de Meeting Link klikken: https://us02web.zoom.us/j/5460628357?pwd=U3I4VmZxRlY2UGk3a2hzZDZkRmhrQT09
Als je nog niet eerder met Zoom gewerkt heb, word je gevraagd om eerst even Zoom te downloaden. Dat duurt een paar minuten, houd daar rekening mee. Je kunt je laptop, iPad of smartphone gebruiken.
Meeting ID: 546 062 8357.
Passcode: 164294 (vereist).

Je gekte omarmen

Gisterenavond was op de VPRO een programma over alternatieve aanpak van mentale stoornissen. Tarangita deed haar verhaal. Het programma is op digitale TV gemakkelijk terug te zien of bij Uitzending Gemist.

De geestelijke gezondheidszorg bestaat in Nederland uit therapie en medicijnen. Tim den Besten ontmoet in de tweede aflevering mensen die geloven in een totaal andere aanpak. Ze dansen, mediteren en schreeuwen hun gekte eruit. En soms is die gekte misschien helemaal zo gek nog niet. Tim ontmoet Gil die zijn mentale problemen overwint met dans, en Tarangita die na een traumatische jeugd haar rust vond bij de Bhagwanbeweging. Ze nodigt hem uit voor een heftige Osho meditatiesessie.

Ook bezoekt Tim een naamgenoot die dankbaar terugkijkt op zijn psychotische episodes. Deze Tim vindt dat je je gekte niet moet onderdrukken, maar omarmen.

De Outsiders, VPRO, NPO 2.
17 september 21.50, 45 min.

Leven op een Schots eiland

Amrita van Veldhoven werkte als rebalancer in Zutphen waar ze ook Osho meditaties leidde. Ze heeft Jyoti in New Delhi geassisteerd in een aantal Osho Mystic Rose groepen. Haar zoektocht leidde haar naar Schotland.

 Amrita
Vorig jaar kwam ik in april op Erraid aan, een klein eiland dat verbonden is met Mull, dat deel uitmaakt van de Binnen Hebriden aan de westkust van Schotland. Ik was verliefd. Het leek wel alsof mijn zoektocht naar een plek, misschien zelfs een doel in mijn leven, vervuld was. Ik viel voor de rauwe natuur, de gemeenschap, de Findhorn principes, de simpele en fysieke manier van leven. Laat in de zomer van vorig jaar ben ik met de lidmaatschap procedures begonnen, vanaf mei dit jaar ben ik volwaardig lid.
De drie Findhorn principes zijn: wat we ook doen is in co-creatie met de natuur, we beoefenen het innerlijke luisteren en alles wat we doen is liefde in actie. Met een groep mensen passen we op het eiland en zorgen we ervoor dat we zelfvoorzienend zijn. De eigenaars van het eiland ondersteunen dit.


De laatste Jaren, sinds ik mijn baan en het stadsleven van Amsterdam achter me liet, was ik op zoek naar een plek om me te vestigen. Op zoek naar een eerlijk en simpel leven, het verlangen om mezelf grondiger te leren kennen, in staat om dagelijks meditatie te kunnen beoefenen. Ik had het idee om een Osho plek in een mooi bos in Nederland te creëren. Nadat ik twee jaar dat idee had verkend heb ik het laten vallen. Rondgereisd, een paar jaar anti-kraak gewoond totdat ik eindelijk vorige winter afstand deed van een hoop spullen. Een huisje in het bos -in Nederland- gekocht om te verhuren.

Ik heb me voorgenomen om je op de hoogte te houden van het leven op een eiland in een gemeenschap. Misschien verschijnen deze posts wat onregelmatig, aangezien het leven hier nogal druk kan zijn.
Om je een idee te geven over het leven in de gemeenschap, hier een uitleg over het wekelijks ritme en de dingen die ik deed deze week. Tot slot iets dat verder gaat dan het doen.

Meer: Een zonnige week op Erraid.
Amrita van Veldhoven.

Een mooi initiatief: De Meditatietuin

‘Wij gunnen Amsterdam deze groene stadsoase die ons helpt om weer in verbinding te komen met onszelf, de natuur en elkaar. Deze natuurlijke krachtplek is ons geschenk aan de stad in een chaotische periode van verandering en transitie. Een tijd waarin we allemaal voelen hoe belangrijk vertraging, bezinning en verbinding is.’

In de zomer van 2018 komt een verborgen plek in het hart van het Amstelpark onder tijdelijk beheer van twee bevlogen en bewuste jonge sannyasins: Chloë Monteiro de Jesus en Gijs Niranjan Petrie. Een bijzondere locatie midden in het Amstelpark met verschillende binnenruimtes en twee omheinde tuinen. Dit is het begin van De Meditatietuin.

Groene plek voor conscious community
Bij binnenkomst ervaren bezoekers vaak kippenvel of slaken een zucht van verlichting. Met de natuur als bedding ontstaan in De Meditatietuin stadsretraites en verdiepende workshops. Er vinden individuele sessies plaats voor lichaamstherapie en persoonlijke ontwikkeling. Maar ook muzikale rituelen en seizoensgebonden activiteiten. 

De gehaaste Amsterdammer hervindt hier vrije toegang tot een rustiger ritme – het tempo van de natuur. Steeds meer mensen weten de plek te vinden en gaandeweg groeit er een community. De missie ontstaat om De Meditatietuin tot een permanente plek te maken voor meditatie, ontmoeting en verdieping in Amsterdam. Maar om dat waar te kunnen maken, is een aanzienlijk geldbedrag nodig. Chloë en Niranjan stellen zich open voor support om De Meditatietuin tot bloei te laten komen.

‘To plant a garden is to believe in tomorrow’ ― Audrey Hepburn.

De Stichting Vrienden van Osho heeft De Meditatietuin gesteund om een stichting op te kunnen richten en beveelt dit initiatief van harte aan.
Meer informatie: De Meditatietuin.

 

Online Satsang met Milarepa en vrienden

Zondag 26 juli is er weer een uniek samenkomen van boeddha’s in een sfeer van muziek, stilte en feestvieren.  Om 18.15 precies begint de satsang op Zoom. Speciale gasten zijn dit keer Chandira uit Duitsland (keyboards en basgitaar), Harida uit Portugal (santoor), Nandin uit Canada (dwarsfluit), Milind uit India (bansuri), Sudananda uit USA (gitaar en zang) en Milarepa uit USA (gitaar en zang).
Vanaf 17.50 kun je de virtuele Boeddhahal betreden met de volgende link:
https://us02web.zoom.us/j/81781287772
 
Dit is hoe het werkt op je computer of laptop:
– Gewoon de link aanklikken.
– Die vraagt om naar de sessie te gaan (launch meeting) als je Zoom al geïnstalleerd hebt.
– Anders eerst Zoom downloaden en installeren (download and run Zoom).
Je kunt ook met je smartphone inbellen:
– Toets 020-7947345 of 020-2410288 in.
– Toets het ‘meeting number’ (dit is 81781287772) en sluit af met een #.

  Sudhananda

Een paar suggesties om de meditatie goed te laten verlopen:
1.     Zorg dat je bijtijds, op je gemak en in stilte klaar zit.
2.     Om 18.10 introduceert Milarepa de meditatie.
3.     Om 18.15 precies begint de meditatie met 3 belletjes en na precies een uur eindigt ze met 3 belletjes.
4.     Na afloop is iedereen welkom om te blijven voor het feestlied met Nandin, Sudhananda en Milarepa.  Je kunt meezingen, dansen of stilzitten, wat je wilt.
5.     Na het lied komt Milarepa voor de afscheids-namasté.
6.     De sessie blijft open tot 19.45 voor wie wil blijven relaxen en nagenieten.
7.     Alle microfoons zullen uit blijven staan behalve die van Milarepa om de introductie te geven. Het gaat erom met zijn allen een krachtig veld van stilte te creëren. Dat is het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven.
8.     Houd de ogen tijdens de meditatie gesloten en vermijd de verleiding om de galerij van vrienden af te blijven gaan. Dat kan een afleiding worden. Het is dus essentieel om tot aan de laatste belletjes je ogen dicht te houden. Daarna kun je ze openen en genieten van het zingen.
9.     De galerij blijft open staan maar je bent vrij om je eigen video aan of uit te zetten tijdens de meditatie. Je bent welkom om je video dan weer open te zetten voor het zingen en de namasté na afloop.

   Milarepa

De satsang duurt een uur en heeft verschillende fasen, die duidelijk aangegeven worden: belletjes aan het begin, stilte, muziek, stilte, Osho quote in Hindi, stilte, belletje en samen zoemen, stilte, Osho quote in het Engels, muziek, stilte, drie belletjes aan het eind. Na afloop een feestlied.
 
 Milarepa
One Sky Music

Online Opleiding OSHO® Meditatiebegeleider

Over 2 weken begint de Nederlandstalige Online Opleiding OSHO® Meditatiebegeleider met Garimo Ackermann en Sudheer P.Niet. Vrijdag 31 juli tot zondag 2 augustus.
Garimo heeft jarenlang gewoond in Osho’s communes in India en Oregon en zij is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de opleiding tot meditatieleider. Er ligt een grondig onderzoek ten grondslag aan de cursus, Osho heeft zijn meditaties ontwikkeld met heel specifieke bedoelingen. 
Sudheer neemt een jarenlange ervaring mee in het geven van  workshops en trainingen in OSHO meditaties en meditatieve therapieën. Beide zijn verbonden aan de OSHO Multiversity in Pune.


Garimo                                                                                     
Sudheer

Voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke groei is de opleiding een uitgelezen kans om jezelf te verdiepen in Osho’s unieke actieve meditaties, die speciaal zijn ontwikkeld voor onze snelle gestresste Westerse wereld. 
De opleiding gaat via Zoom gegeven worden. Wie nog niet helemaal vertrouwd is met Zoom kan van tevoren worden ingewerkt in de werking van het programma.
Voor meer informatie: info@vrienden-van-osho.nl.

Als je mediteert gaan er dingen gebeuren. Veel gaat gebeuren tijdens je eigen meditatie, maar het allergrootste gebeuren komt pas wanneer je meditatie aan iemand anders kunt bijbrengen.    Osho.

Een virtuele ontmoeting van Boeddha’s

Voor de OSHO Full Moon Celebration begin deze maand kwamen er 1250 inschrijvingen uit 81 landen, waaronder het Vaticaan. Een buitengewoon begin voor de lancering van het nieuwe platform Osho International Online. 
Een veelomvattend programma van meditaties, cursussen, trainingen en sessies wordt nu opgestart, met deze maand drie cursussen:
OSHO No Mind 19-25 juli met Sudheer
OSHO Talking To Your Body Mind 22-28 juli met Satsanga
OSHO Self Hypnosis 24-30 juli met Anil.

In deze veranderende tijden is er nooit zo’n goed moment geweest om naar binnen te gaan om jezelf te vinden. Nog nooit is er overal ter wereld zoveel ineens veranderd en is het harder nodig geweest om voor onze innerlijke wereld te zorgen zodat we ons niet verliezen in wat er buiten ons gebeurt.
Zelfs als je al lang hebt gemediteerd kun je deze tijd ervaren als een uitdaging die je dreigt te overspoelen. Het goede nieuws is dat je gemakkelijk de doorbraak kunt maken naar een evenwichtigere, harmonieuzere manier van leven. 
Het mooie van deze online cursussen is bovendien dat je deze deelt met Osho vrienden van over de hele wereld – een virtuele ontmoeting van Boeddha’s.
 

Amerikaans TV interview met Modita

Modita is  door een Amerikaanse TV zender geïnterviewd over haar boek:
‘Depressie, een Opstap naar Geluk’.
Het interview was met Matt Nappo van Minddog Reality TV,  ingeleid met het tromgeroffel van de muziek en een vurige introductie.


Engelse uitgave. Boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Modita: ‘Hij stelde diepgaande vragen vanuit een authentieke interesse en het was heerlijk om te mogen vertellen over wat ik belangrijk heb gevonden in de intense reis door de depressie heen. Matt’s vragen maakten me scherp en zetten me aan opnieuw contact te maken met wat zo wezenlijk is om door de grauwe tunnel van de depressie heen te komen.
Ik ben uitgenodigd voor een volgend interview.’


Modita heeft ook een nieuwe website.

Luister naar: Audio podcast.
Of kijk naar: Video op Youtube.