Muziek

‘Muziek brengt je steeds dichter bij meditatie naarmate muziek immense stilte wordt, geluiden opgaan in stilte, geluiden diepere stiltes creëren dan je ooit hebt gekend. Dan ben je heel dicht bij de grens van meditatie.’
Osho: Satyam Shivam Sunderam, Truth Godliness Beauty

Muziek van de wereld van Osho

In de loop van de jaren zijn veel getalenteerde musici naar India getrokken en hebben sannyas van Osho genomen. Multi-instrumentalist Deuter (Chaitanya Hari), een van de pioniers van de New Age muziek, heeft van veel Osho Meditaties de muziek gecomponeerd.
Andere sannyasins begonnen geïnspireerd door Osho muzikale carrières op te bouwen, zoals Peter Makena (Anubhava), Miten en Deva Premal, Joshua, Milarepa, Devakant, Ravi, Sambodhi Prem en Karunesh. Zij verzorgden ook de muziek voor en na de lezingen van Osho, zowel levendige dansmuziek als verstilde meditatiemuziek.
Een van de dagelijkse meditaties in de begintijd in Osho’s ashram was Sufi Dancing, later omgedoopt tot Heart Dance. Onder leiding van wisselende muzikanten werd gedanst en gezongen op muziek uit allerlei wereldtradities (soefi, hindoe, joods, Amerikaans indiaans, christelijk) en ook werden eigen liedjes gemaakt.
Een compleet overzicht van muziek van de wereld van Osho staat in de Sannyas Wiki. Je kunt  hier van alles vinden, zoals verwijzingen, lijsten van nummers, muziekteksten en samples van muziek. Zie Osho Music Archive

Clips 

Mere Hamdam, Mere Dost – Parita, Abheeru en Braziliaanse vrienden

Come – Sudhananda and Lucia Lilikoi

Waves of Love – Sudha and Ravi

Miten sings Osho in Peru

Miten & Deva Premal – So Much Magnificence

Mantra – Sounds into Silence

Exactly as it is – Miten

So Many Blessings – Steve Walters, Sudhananda en Milarepa in Sedona.

Heaven – Veeresh (Music for Meditation, Celebration and Love)

Praful and Spirited Tribe: Earth Tones.