Boeken kopen en lenen

Osho boekenproject

Wajid Osho Meditatie Centrum in Den Haag, Mevlana OMC in Amsterdam en de White Cloud Ashram in Nieuw Scheemda bieden honderden, vaak goede tweedehands, titels van en over Osho aan. Informeer bij deze centra of bij de Vrienden van Osho:  info@vrienden-van-osho.nl


Duizenden boeken van en over Osho staan her en der in het land bij particulieren in hun boekenkast. De Vrienden van Osho wil een platform worden voor al degenen die afscheid van deze boeken willen nemen. Bijvoorbeeld omdat je kleiner gaat wonen, of omdat je weet dat je ze  – hoe waardevol ze destijds ook voor je waren – toch niet meer zult herlezen. Wat doe je in zo’n geval? Je geeft ze weg aan een vriend(in) of brengt ze naar de kringloop of naar een antiquariaat. Die zijn er blij mee, want voor Osho is altijd veel belangstelling. Vooral voor Nederlandse titels. Die worden immers sinds enkele jaren niet meer uitgegeven.

Wij werken nu aan één catalogus waarin het aanbod van de boeken van Wajid, Mevlana en White Cloud is opgenomen. Stel, dat jij van de Osho-boeken die je bezit er wel een aantal (in goede staat verkerende!) zou willen doneren. Die titels geef je dan door aan de Vrienden van Osho, samen met je telefoonnummer en/of mailadres. Wij nemen contact met je op en zorgen dat jouw boek(en) op de meest geschikte plek terecht komt/komen en van daaruit weer in de roulatie.

Als je zelf Osho boeken beschikbaar wilt stellen of anderszins wilt meewerken aan dit Osho boekenproject, neem dan contact met ons op: info@vrienden-van-osho.nl.

Osho boeken kopen

In de boekhandel vind je geen nieuwe Nederlandse Osho boeken meer, omdat deze na de sluiting van Osho Publikaties al sinds 2018 niet meer worden uitgegeven. Engelstalige Osho boeken kun je misschien nog wel bij de gespecialiseerde boekhandel kopen of bestellen. Via https://shop.osho.com/en/osho-ebooks zijn bijna 180 titels als e-book te koop. Er zijn geen Nederlandse Osho e-books.

Het aanbod van tweedehands Osho boeken bestaat voor een deel uit boeken die nog in nieuwstaat verkeren, ook al zijn ze misschien 15 jaar oud. Kijk op de websites van Wajid en van de Witte Wolk. En je kunt verder nog zoeken bij www.boekwinkeltjes.nl, Bol.com, Marktplaats of De Slegte.

Osho boeken lenen

Nog maar weinig lokale bibliotheken hebben een  boek van of over Osho op voorraad. Zij kunnen wél zo’n boek voor je bestellen. Op de website van de landelijke openbare bibliotheek kun je zien dat 569 boeken van Osho te leen zijn, die je via de eigen bibliotheek kunt aanvragen. Daar zijn wel verzendkosten mee gemoeid.
De KB, de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, bezit een vrijwel complete collectie Engelstalige boeken van Osho en veel boeken over hem. Door bemiddeling van de lokale bibliotheken kan bijna elk boek uit de Koninklijke Bibliotheek geleend worden. www.kb.nl