Boeken kopen en lenen

Osho boekenproject

Het Wajid Osho Meditatie Centrum in Den Haag heeft bijna 300 titels van en over Osho. Boeken Wajid OMC.
Je kunt ze bestellen via de Vrienden van Osho: info@vrienden-van-osho.nl

De White Cloud ashram in Nieuw Scheemda heeft veel Osho-boeken gekregen. En die boeken willen ze graag weer bij Osho-lovers terecht laten komen. Er zijn 500 boeken op voorraad. Boeken White Cloud ashram.

Baul Verhulst heeft verschillende (eerste druk) Osho boeken te koop. 
baulverhulst@hotmail.com

Duizenden boeken van en over Osho staan her en der in het land bij particulieren in hun boekenkast. Vaak zijn het sannyasins, maar het kunnen ook niet-sannyasins zijn die ‘ooit iets met Osho gehad hebben’ of dat nog steeds hebben. De Vrienden van Osho willen een platform worden voor al degenen die afscheid van deze boeken willen nemen. Bijvoorbeeld omdat je kleiner gaat wonen, of omdat je weet dat je ze  – hoe waardevol ze destijds ook voor je waren – toch niet meer zult herlezen. Wat doe je in zo’n geval? Je geeft ze weg aan een vriend(in) of brengt ze naar de kringloop of naar een antiquariaat. Die zijn er blij mee, want voor Osho is altijd veel belangstelling. Vooral voor Nederlandse titels. Die worden immers sinds enkele jaren niet meer uitgegeven.

Er wordt nu gewerkt aan een catalogus waarin alle in Nederland en België aangeboden boeken van en over Osho zijn opgenomen. En stel, dat jij van de Osho-boeken die je bezit er wel een aantal zou willen wegdoen. Die titels geef je dan door aan de Vrienden van Osho, samen met je telefoonnummer en/of mailadres. Aan de hand van jouw kwaliteitsbepaling (hiervoor is al een lijst van 16 items ontworpen, lopend van ‘als nieuw’ tot ‘zwaar beschadigd’) wordt een redelijke verkoopprijs bepaald. Vervolgens kijkt een belangstellende bezoeker van de Vrienden van Osho-website in deze catalogus en pikt daar een van jouw titels uit. Hij of zij neemt contact met jou op. De verkoop komt tot stand. Jij stuurt het boek op nadat de betaling is gedaan. Daarna doe je een donatie aan de Vrienden van Osho voor de geboden service. We zouden blij zijn met 50% van de bedongen verkoopprijs (excl. verzendkosten). Onze stichting moet het van schenkingen hebben.

Als je zelf Osho boeken beschikbaar wilt stellen of anderszins wilt meewerken aan dit Osho boekenproject, neem dan contact met ons op: info@vrienden-van-osho.nl.

Osho boeken kopen

Boeken van en over Osho kunnen in elke goede boekhandel gekocht of besteld worden. Via internet kun je allerlei boeken kopen.
OSHO International Foundation, India. www.osho.com
Viha Osho Book Distributors, California, VS, heeft een grote collectie Osho boeken en CD’s. Osho Viha books.
Tweedehands boeken en ook originele Engelse uitgaven: www.boekwinkeltjes.nl
Bol.com en Amazon hebben ook veel Osho boeken evenals Marktplaats en De Slegte.

Osho boeken lenen

Praktisch elke lokale bibliotheek heeft een of meer boeken van of over Osho te leen. www.bibliotheek.nl.
Op de website van de landelijke openbare bibliotheek kun je zien hoeveel boeken van Osho te leen zijn en die je via de eigen bibliotheek kunt aanvragen. 
De KB, de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, bezit een vrijwel complete collectie Engelstalige boeken van Osho en veel boeken over hem. Door bemiddeling van de lokale bibliotheken kan elk boek uit de Koninklijke Bibliotheek geleend worden. www.kb.nl