X

Mijn laatste woord zou zijn:
‘Dankbaarheid’

In 1978 was ik bezig met yoga en het uitvinden van hoe dit een gunstig effect kon hebben op mijn seksueel functioneren. Ik zocht naar meer informatie en vond een boek over yoga (tantra) en seksualiteit. Ik nam deel aan een groep daarover, maar vond het niet erg bevredigend. Daarna, in 1980, zag ik in een bibliotheek de aankondiging voor een Tantra-groep in de Ardèche (Frankrijk), georganiseerd door Ma Anand Margo.

Ik nam aan die vierdaagse workshop deel en maakte daar kennis met Ma Anand Margo en Bhagwan Shree Rajneesh via haar eerste boek, ‘Le Chemin de l’Extase’. Op de vierde dag maakte ik een uur lang heftige trillingen mee, in mijn hele lichaam. Een paar weken later had ik de ervaring van een volledige kundalini. Dit veranderde mijn hele perceptie van het Leven.

In die tijd werd Osho echter heftig bekritiseerd in de media. En ik kon tien jaar lang niet veel meer doen op het gebied van Tantra, vanwege mijn werk.

Maar in 1995 kon ik deelnemen aan twee sessies van een tantrische training, gegeven door Ma Lavanya, die me aanraadde om mee te doen aan de vierweekse groep ‘Sky Dancing Tantra’ van Anand Margo, in Frankrijk. Dat was in 1997. Daarna, tot het jaar 2000, assisteerde ik Lavanya in verschillende Tantra-groepen in Trimurti. Sedert 2011, zo nu en dan en op verzoek, geef ik Tantrische Meditaties thuis, met vrienden. Vanaf 1997 voed ik mezelf dagelijks met het onderricht van Osho, via zijn talloze boeken, cassettes en video’s.

Als ik een laatste woord zou mogen zeggen, dan is dat ‘Dankbaarheid’.

9 december 2011
X

Lijst