Boeken

Honderden boeken in meer dan zestig talen

Alle Engelse boeken van Osho zijn te lezen op de OSHO Online Library, zie www.osho.com,
Boeken in allerlei talen zijn ook te bestellen bij OSHO International in India.
Nederlandse boeken zijn vanaf 2018 niet meer verkrijgbaar via Osho Publikaties, maar op internet en bij de boekhandel kun je gemakkelijk boeken vinden, zowel nieuwe als tweedehandse.
Een rijk assortiment aan Osho boeken is te vinden bij bol.com (meer dan duizend exemplaren, ook in andere talen) en bij marktplaats.nl en De Slegte  Veel oudere titels, ook de originele Engelse uitgaven, zijn te vinden bij www.boekwinkeltjes.nl.
 

Twintig thema’s

Osho heeft in de loop van de jaren gesproken over allerlei mystieke stromingen (zoals soefisme, tao, tantra, yoga en zen) en vele verlichte meesters uit alle delen van de wereld (zoals Boeddha, Jezus, Socrates en Lao Tse). Er zijn biografieën, gesprekken met discipelen en compilaties verschenen, zelfs verzamelingen van de vele moppen waarmee Osho zijn lezingen altijd opluisterde.
Voor een overzicht van alle boeken van Osho, gerangschikt naar twintig thema’s,
>>> Thema’s

Osho Boeken Seminar

Het Osho Boeken Seminar werd gehouden in Hilversum in 2015, georganiseerd door de Stichting Vrienden van Osho.
>>> Osho Boeken Seminar.

Boeken kopen en lenen

Waar kun je in Nederland boeken van en over Osho kopen en lenen?
>>> Boeken kopen en lenen

Boeken besproken

Osho leeft in zijn boeken…
Wist je dat Osho ruim vijfhonderd boeken op zijn naam heeft staan? Ongeveer 250 titels van zijn toespraken in het Hindi en ongeveer 280 van zijn Engelse toespraken. Deze gaan over alle  mogelijke onderwerpen. Spirituele, zoals meditatie, verlichting, Jezus, soefisme, tantra, zen en tao. Uit dit oorspronkelijke bronmateriaal zijn daarnaast veel compilaties samengesteld, boeken over bepaalde kwesties die Osho in de loop der jaren aansneed; individuele thema’s zoals liefde, seks, emoties, geluk en rebellie en  maatschappelijke thema’s als het gezin en de commune. In politiek opzicht bekritiseert hij de democratie en stelt hij een Wereldregering voor door ‘mensen met een verdienste’, een meritocratie, waarin de wetenschap volledig onafhankelijk is van de politiek.
Circa honderd van Osho’s boeken zijn in het Nederlands vertaald en besproken. En ook van de Engelse boeken kun je de bespreking in het Nederlands lezen alsmede impressies van het boek in het Engels.
Zie www.oshoboeken-besproken.nl

Bibliografie

Een uitgebreide bibliografie van Osho’s vroege werken is samengesteld door Pierre Evald, een Deense bibliotheekwetenschapper die discipel van Osho werd. Het bevat zowel de Engelse en Hindi werken van Osho uit de periode tot 1974. Zie www.oshosourcebook.com/bibliography
Een andere goede bibliografie is te vinden op de Sannyas Wiki.