Anand

BOEM! Ja ik wil!

Ma Dhyan Anand
(‘Meditatie en Vreugde’)

Geboren in Utrecht
Ontving sannyas in 2007

Tot mijn 25e leef ik mijn leven, goede baan, genoeg geld, veel vrienden en er is iets leeg.… Dat stuurt me op pad. In een creatieve week in Frankrijk kom ik in aanraking met allerlei lichaamsgerichte werkvormen. Thuisgekomen wil ik hiermee verder en ik vind een cursus lichaamswerk in Wajid in Den Haag waar ik dan woon.
Wat geweldig: bewegen, ademen, geluid maken… heerlijk!

Dan bezoek ik ook een meditatie dag van Wajid en zie voor het eerst een lezing van Osho. Fascinerend, spannend, wat een gekke man, wie zijn die volgelingen .… allerlei vragen en meningen….

Ik voel me gefascineerd door Osho, door zijn ogen, elke keer wanneer ik in Wajid ben voelt het als een soort verleid worden.
Van 1999 tot 2008 woon en werk ik op Venwoude en komt Osho weer meer dichterbij. Door het contact met Ted Wilson, Varna en door de actieve meditaties in de Opleiding tot Trainer Emotioneel lichaamswerk.
De grote verleiding begint echt vanaf de start met de tantra trainingen in 2005, de ontmoetingen met Gitama en Hariprem …. BOEM .… Ja ik wil! In september 2007 neem ik sannyas. Een van de krachtigste ervaringen van mijn leven. Daarna ga ik voor vier maanden naar Poona en Kathmandu – Osho Tapoban in Nepal.

Even terug naar Nederland en dan samen met Kabir weer naar India en Nepal voor acht maanden. Deze maanden zijn we vooral te gast in Osho Communes. Ik voel mijn hart steeds meer open gaan en de stilte groeit. Daarmee de bewondering en liefde voor wat Osho ons geeft en laat zien. Diep dankbaar ben ik voor al die wegwijzers op mijn pad naar steeds meer Liefde in ‘t leven.

Soest, 9 december 2011
Ma Dhyan Anand

Lijst