Anja

Het hele leven was mij plotseling duidelijk

Anja

Geboren in 1961 in Uithoorn

Eerst moet ik vertellen hoe mijn leven vóór OSHO was. Ik ben nu vijftig jaar en heb een leven van psychiaters, maatschappelijk werkers, psychologen …. noem het maar op, achter de rug. Voelde me een vreemde eend in de bijt, vriendschappen liepen altijd stuk. Ik was raar. En geloofde er zelf in.

Na een heel moeilijke periode met sterfgevallen in de familie ben ik volledig de kluts kwijtgeraakt en wilde alleen nog maar dood. Weg van dit kloteleven waar ik toch niets van snapte…. Ik heb twee mooie dochters en een lieve man, maar zelfs voor hen …. Ik kon niet meer.

Die avond, ik was alleen, dronken en stoned, sprak ik een kennis en vertelde hem mijn verhaal…. Hij wist ook niet goed wat hij ermee aan moest, maar gooide een paar namen in mijn richting… Zo van, misschien kan je hier iets mee.

OSHO stond bovenaan.
Ik googelde OSHO en vond een filmpje op jullie site.
Daar was OSHO, hahaha, wat een gek mannetje…. die pet, die baard…. kan nooit wat zijn…. en jeses, wat praat hij langzaam! Maar doordat hij zo langzaam praatte en ik het toch echt wel een kans wilde geven…. wat had ik verder?…. moest ik mezelf dwingen om te luisteren…. en zijn woorden kwamen binnen, echt binnen.

Ik werd in het scherm gezogen. Was vergeten het op fullscreen te zetten dus moest er echt mijn best voor doen. Alles wat hij zei klopte voor mijn gevoel! Jajajajajaja, dit is het, zo is het en niet anders! Ik heb het helemaal uitgekeken en vind het heel moeilijk om te beschrijven wat er gebeurd is, het klinkt nogal hoogdravend, maar toch heb ik het zo beleefd.

Het hele leven was mij plotseling duidelijk…. whahh, zo makkelijk….waar heb ik mezelf al die tijd zo druk over gemaakt? Ik was liefde, een fontein van liefde en snapte alles…. Ik had het over de waarheid…. voelde dat alles een is…. ik was de nieuwe Christus, met de gebaren van OSHO…. dat was gek, ik gebaarde tijdens het praten als OSHO, van wie ik nog nooit eerder gehoord had.

Wat was er gebeurd?! Ik kan niet zeggen dat ik in de war was, maar er was iets heel wonderlijks met me gebeurd. En ik had geen idee wat. Wat ik wel wist dat ik nooit en te nimmer terug wilde naar het donker…. ik was in het licht!

In de maanden erna ben ik alles wat ik maar over Osho vinden kon gaan kijken, lezen…. en ohh, wat vind ik het jammer dat ik hem nooit hier zal ontmoeten.

Er is nog zoveel meer te vertellen, alles wat ik sindsdien geleerd heb…. het geworstel met mezelf…. teruggezakt uit het licht naar het grijs …. maar mijn kijk op het leven is totaal veranderd. Mijn man en kinderen, we zijn allemaal veranderd. En er is nog heel veel te ervaren en te leren, de nieuwe Christus ben ik allang niet meer, maar met meditatie en OSHO voel ik mij goed.

Het is pas acht maanden geleden, veel is nog moeilijk en ik wil zo graag mensen ontmoeten die OSHO kennen, maar ben er nog wat verlegen in. Dit is de eerste keer dat ik het durf te vertellen, maar ik moet het vertellen!

Ik zie de zon…. de wolken en ik krijg iedere dag cadeautjes van het leven.
En ik zeg nu…. ik ben zo blij en dankbaar dat ik leef!

Groot Ammers, 9 december 2011

Anja Verhoef

Lijst