Anugita

‘Life-affirmative people are needed’
Osho

Ma Puja Anugita
(Worship, flowing song)

Geboren in 1943 in Ukkel (België)
Ontving sannyas in 1983

Osho kwam al jaren vóór ik sannyas kreeg in mijn leven: eerst via een sannyasin, die net als ik lid was een NVSH-club, waarna ik regelmatig meditaties deed op ‘de boot’ tegenover de Kosmos, in Amsterdam.

Ook luisterde ik met rooie oortjes naar de radio-interviews van Tony van Verre met Amrito (Jan Foudraine) en bezocht ik de Full Moon Affair in de sporthallen bij het Olympisch Stadion, maar de echte doorbraak kwam nadat een jarenlange relatie definitief stuk liep.

Ik belandde daarna in een komplete, wanhopige chaos en deed in de zomer mijn eerste sannyas-groep in Heerde. Er kwam weer licht in mijn leven en het smaakte naar meer.

Ik ging naar Dassana, in het centrum op de Prinsengracht om me te helpen kiezen tussen psycho-analyse …. of dehypnotherapie met Santosh in Soest. En gelukkig koos ‘ik’ voor het laatste, want het werd een van de mooiste ervaringen uit mijn leven!!!

Op een vrije dag vertelde ik in geuren en kleuren mijn belevenissen aan een vriendin en wandelde op een stralende winterdag naar de St.Barbara-begraafplaats in Amsterdam bij haar in de buurt.

En eindelijk, eindelijk bij een vers, bloemovergoten graf van een overleden vrouw raakte Osho mijn hart. Ik had me al tijden ‘zwanger’ gevoeld maar moest geduldig op dit moment wachten, ging naar huis en danste in dankbaarheid op muziek van Deuter, waarna ik mijn brief voor sannyas naar Oregon stuurde. En Santosh gaf me uiteindelijk enkele weken later mijn mala, tijdens een mooi feest in Soest.

(En ‘dood’ is vanaf mijn jeugd een thema in mijn leven, dus St. Barbara was misschien geen toeval…. )

Live, love, laughter, light voor iedereen!

Amsterdam, 8 december 2011
Anugita Weeda

Lijst