Meditatieve Therapie

Een combinatie van meditatie en therapie

In zijn laatste jaren in India heeft Osho een aantal meditatieve therapieën ontwikkeld, diepgaande processen van 1 tot 3 weken om oude patronen te doorbreken en de weg vrij te maken voor een meditatief leven.
Ze kunnen het beste gedaan worden in een veilige omgeving zoals het Osho Meditation Resort in India, of in andere Osho meditatie centra, met getrainde begeleiders.  

Osho Mystic Rose

Osho Mystic Rose is een van de meditatieve therapie groepen die Osho in de laatste jaren in India ontwikkelde. Het zet een krachtig en diepgaand proces in werking. Door het doorbreken van lagen van conditionering wordt je uitgenodigd dieper gelegen pijn te doorleven en los te laten. Op deze manier creëer je ruimte voor de toeschouwer in jezelf, voor meditatie.
Je mediteert in deze drie wekelijks durende meditatie groep elke dag drie uur. Het start met dagelijks drie uur lachen zonder reden, in de tweede week drie uur huilen zonder reden en in de derde week drie uur stil zitten.

Helemaal tot bloei komen ~ kennis maken met de Osho Mystic Rose.
Deze groep wordt in het  Osho Meditation Resort en in andere Osho meditatie centra in India gegeven met getrainde begeleiders.

Osho No Mind

Dit is een meditatieve therapiegroep die een week lang dagelijks twee uur duurt. Het eerste uur maak je onzingeluiden (gibberish), waarbij je je denkpatronen voortdurend doorbreekt. Het tweede uur zit je stil. Tegen het einde laat je alles los en laat je je op je rug vallen.
Je kunt deze meditatie ook alleen doen, en in dat geval de tijdsduur van de gibberish en van het stilzitten in gelijke mate inkorten.

Osho Born Again

Dit is eveneens een meditatieve therapiegroep die een week lang elke dag twee uur duurt.
Het eerste uur gedraag je je als een kind, verplaats je je in het kind in je. En je krijgt de kans om nu te doen wat je als kind altijd had willen doen. Huilen, schreeuwen, springen, dansen, zingen … alles mag, behalve anderen aanraken. Je blijft helemaal in je eigen ruimte.
Het tweede uur zit je stil.
Voor een duidelijke uitleg in 8 minuten: Osho Born Again.

Osho Born Again met Daya.
19-26 april in de Osho Mevlana Commune Amsterdam. € 70.
dayakrajenbrink@hotmail.com. Whatsapp 06-20042998.

Osho Talking to your BodyMind – Praten met je lichaam

De laatste meditatie die Osho heeft gecreëerd is een geleide meditatie die ons herinnert aan een taal die de meesten van ons zijn vergeten, namelijk de taal om met je eigen lichaam te communiceren.
Praten met je lichaam, luisteren naar de seintjes die het geeft, was een heel gewone zaak in het oude Tibet. De medische wetenschap van tegenwoordig begint pas te onderkennen wat wijzen en mystici altijd al geweten hebben: dat lichaam en geest niet los van elkaar staan maar innig verbonden zijn. De geest oefent invloed uit op het lichaam, net zoals de toestand van het lichaam de geest beïnvloedt.

Voor plaatsen waar je meditatieve therapieën kunt volgen,
>>> Workshops en groepen.