Opleiding ‘OSHO Meditatie Begeleider’

12-13-14 april 2019 &
24-25-26 mei 2019
 
in conferentieoord De Bergse Bossen, Driebergen

met Sudheer P. Niet & Lahma Muris
en als gast trainer Garimo Ackermann

‘Wees je er ten volle van bewust dat je een techniek begrijpt, voordat je ermee begint. Iedere techniek heeft ten doel een revolutie in jou te ontketenen. Probeer allereerst de techniek echt goed te begrijpen.’  
Osho

 
Heb jij ook al een tijd de behoefte om de actieve meditaties van Osho beter te begrijpen, of zijn ze nog vrij nieuw voor je en wil je er zo diep mogelijk induiken? En wil je ze ook gaan faciliteren? Dan is deze unieke opleiding iets voor jou!
 
De praktische, inspirerende en leuke opleiding met veel achtergrondinformatie richt zich op iedereen die een beter begrip en een diepere rechtstreekse ervaring wil krijgen van Osho’s actieve meditaties en die vaardigheden en vertrouwen wil ontwikkelen of verdiepen om meditatie te delen met anderen.
 
De opleiding is gespreid over twee weekenden. Tussen de beide weekenden in heb je de gelegenheid om meditaties voor jezelf te oefenen en ook de tijd om, samen met andere cursus deelnemers, te experimenteren met het begeleiden van de meditaties.
 

Osho legt uit:
‘Het zal ook goed voor jou zijn. Ik heb gezien dat er veel dingen zijn, die je alleen leert wanneer je ze begint te onderwijzen. De beste manier om iets te leren, is het te onderwijzen.’

En ook:
‘Als je mediteert gaan er dingen gebeuren. Veel gaat gebeuren tijdens je eigen meditatie, maar het allergrootste gebeuren komt pas wanneer je meditatie aan iemand anders kunt bijbrengen.’    

 
De volgende onderwerpen komen als eerste aan de orde:

·     Wat is meditatie?
·     Wie/wat is OSHO?
·     OSHO Dynamic, Kundalini, Nadabrahma, Vipassana, Nataraj, Devavani, Gourishankar, Mandala, Whirling Meditaties
·     De OSHO Avond Meditatie 
·     De wetenschap, de fases, het omringende klimaat, de rol van muziek 
·     Aarden, ontspannen communicatie en gebruik van apparatuur
·     De rol van de meditatiebegeleider, richtlijnen voor het begeleiden
·     Omgaan met vragen over meditatie
·     Het introduceren van meditaties aan beginners
·     Presentatie en oefening met ondersteunende feedback.

Vervolgens gaan we verder en dieper!

·     Er zijn nog veel meer meditaties, en we gaan in op een aantal andere zoals:: OSHO No-Dimensions, Chakra Breathing, Chakra Sounds, Gibberish, Heart, Mahamudra, Prayer, Golden Light, Zazen, OSHO Zen, Laughter Meditaties
·     Hoe intensiveer je het effect van de meditaties in je dagelijks leven?
·     Hoe ontwerp je meditatie-dagen?
·     Welke meditaties kun je het beste op welke tijd van de dag aanbieden? En waarom? Ook daar gaat Osho uit van een wetenschappelijke benadering.
·     In beide weekenden bekijken en doen we ook een aantal ‘korte’ meditaties voor de zintuigen en/of op speciale onderwerpen gericht: licht, donker, geluid, kijken, aanraken, ruimte vinden, met je emoties omgaan, het verleden laten gaan, eten, slapen, enz.
·     Je ontvangt een handboek in de nederlandse taal, met o.a. de instructies voor de Osho meditaties, plus een groot aantal tips en verhelderende Osho citaten over de meditaties zelf en het begeleiden ervan.
·     Er is natuurlijk ruimte om vragen te stellen, ook vragen over je eigen meditatie.
 
Certificaat:
Deze opleiding is ontworpen door OSHO International en wordt afgesloten met een certificaat, uitgegeven door de Vrienden van Osho.
 
Voertaal: Nederlands
 
Voorwaarden voor deelname:
We gaan er van uit dat je normaal goed gezond bent, zowel lichamelijk als mentaal. Als dat niet het geval is, of als je denkt beperkingen te hebben die je deelname zullen beïnvloeden, neem dan alsjeblieft contact op met sudheer@osho.net alvorens je in te schrijven voor de opleiding. Verondersteld wordt enige eigen ervaring met de meditaties.
 
Wanneer:
De opleiding is gespreid over twee weekenden:
Vrijdag 12 april, start om 19.00 uur t/m zondag 14 april 2019, einde om 17.00 uur
Vrijdag 24 mei, start om 19.00 uur t/m zondag 26 mei 2019, einde om 17.00 uur.
Op de vrijdagen ben je vanaf 13.00 uur welkom in hotel/conferentie oord De Bergse Bossen.
 
Waar:
Hotel/Conferentieoord De Bergse Bossen, Traaij 299, 3971 GM Driebergen-Zeist 0343 528 150. www.bergsebossen.nl

De Bergse Bossen is omgeven door bossen en frisse lucht.
Het hotel heeft een heerlijke, ook vegetarische keuken en mooie ruime kamers.
Een unieke gelegenheid om zowel binnen als buiten verschillende meditaties te beoefenen.
 
Kosten:
De cursusprijs is € 1295, inclusief overnachting en maaltijden
Boeken voor 28 december 2018 kan als ‘early bird’ kosten € 1200.
Boeken tot uiterlijk vrijdag 8 februari 2019 kosten € 1295.
 
Praktisch:
Zie voor meer informatie: www.vriendenvanosho.nl
Opgeven bij Helene van Gool, Life Force Fitness Instituut Amersfoort,
06-52250209.  OBOM2019@gmail.com
of Mayo de Oude, bestuurslid Vrienden van Osho, 035-6220105 te Hilversum. 
mayodeoude@kpnplanet.nl
 
Voor zover van toepassing:
Mogelijk kun je een beroep doen op een professionaliseringsbudget binnen je bedrijf.

De trainers

Lahma Muris

Lahma heeft psychologie gestudeerd aan de UVA en is opgeleid tot hypnotherapeut (Hypnosis Centrum Nederland, American Board of Hypnotherapy). Zij is ook gediplomeerd lerares in diverse vormen van Yoga en gediplomeerd voedingskundige. De ontdekking van Osho meditaties gaf immense verdieping in haar leven en werd haar drijfveer voor deelname in het OSHO International Meditation Resort in Pune, India.

Zij geeft naast OSHO Meditatie begeleider opleidingen, ook de cursus en opleidingen voor ‘OSHO Jezelf de Vergeten Taal Helpen Herinneren van het Praten met je Body-Mind’. Osho’s inzichten en meditaties vormen ook de basis van haar Yoga cursussen en trainingen.

 

Sudheer P. Niet

Sudheer heeft na zijn studie Filosofie aan de Universiteit Utrecht geleerd voor Algemeen Verpleegkundige en Psychiatrisch Verpleegkundige. Al vroeg in zijn leven was hij op zoek naar meditatie en in OSHO Dynamische Meditatie vond hij voor het eerst de diepte en stilte die hij zocht. Verder volgde Sudheer trainingen in NLP en Hypnose in Nederland en heeft hij een certificaat van de American Board of Hypnotherapy.

Sudheer faciliteert OSHO Meditatie Trainingen, trainingen in OSHO Mystic Rose, OSHO No-Mind, OSHO Born Again en ook Vipassana, Zazen, OSHO Zen, Zelf-Hypnose voor Meditatie en ‘Inner Skills for Work and Life’, aan de OSHO Multiversity in Pune en ook in andere landen. Sudheer is mede begeleider van workshops en opleidingen van OSHO Sammasati, een organisatie voor ‘Meditation Support in Living & Dying’.

 

Garimo Ackermann

Als medeoprichtster van het Nederlandse Gestalt Instituut en van het Centrum instituut voor persoonlijke groei, kwam Garimo vanuit de psychologie en zelfontwikkeling terecht bij meditatie, mindfulness en bewustzijn. Ze had het geluk al op jonge leeftijd de mysticus Osho en zijn OSHO International Meditation Resort in Pune, India te ontdekken. Als vaste medewerker heeft zij daar o.a. de OSHO Inner Skills for Work & Life cursussen ontwikkeld en is zij zeer actief bezig met de OSHO meditaties en de OSHO Meditation: In-depth and Facilitating opleidingen.

Ze geeft ook individuele sessies in life-skills, body-mind balancing en meditatie. Garimo weet mensen te inspireren en daarbij spelen niet-oordelen, helderheid, aandacht en humor een grote rol.

OSHO® is een geregistreerd handelsmerk van OSHO International Foundation,
gebruikt met toestemming, www.osho.com/trademarks
Uittreksels van Osho teksten zijn Copyright © OSHO International Foundation,
gebruikt met toestemming, www.osho.com/copyrights