Opleiding ‘OSHO® Meditatiebegeleider’

Opleiding OSHO® Meditatiebegeleider
met Garimo Ackermann.

Osho Wajid Meditatie Centrum, Prins Hendrikplein 1, Den Haag. 
Vr 29 mei 9.30 – zo 31 mei 17.00. € 300 excl. eten en overnachting.

De Opleiding wordt vanwege de Corona beperkingen uitgesteld.
Een nieuwe datum wordt hier wanneer het weer mogelijk is, aangekondigd.

Wil je graag persoonlijk op de hoogte gehouden worden, meld je dan als geïnteresseerde aan bij info@vrienden-van-osho.nl

Garimo over actieve meditaties (klik op bovenstaand icoon).
What is “active meditation” and why is it so much easier, more enjoyable and more effective for many people than their attempts at “sitting silently doing nothing”? Garimo Ackermann talks about the OSHO Active Meditations. She was there from the very beginning, practiced them all, taught them over decades to thousands of people, and initiated the concise, worldwide “OSHO Meditation: In-depth and Facilitating” courses for people who would like to understand these methods and share them with others.
 

‘Wees je er ten volle van bewust dat je een techniek begrijpt, voordat je ermee begint. Iedere techniek heeft ten doel een revolutie in jou te ontketenen. Probeer allereerst de techniek echt goed te begrijpen.’  Osho.

Heb jij ook al een tijd de behoefte om de actieve meditaties van Osho beter te begrijpen, of zijn ze nog vrij nieuw voor je en wil je er zo diep mogelijk induiken? En wil je ze ook gaan faciliteren? Dan is deze unieke opleiding iets voor jou! 

‘Het zal ook goed voor je zijn. Ik heb gezien dat er veel dingen zijn, die je alleen leert wanneer je ze begint te onderwijzen. De beste manier om iets te leren, is het te onderwijzen.’  Osho.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

·     Wat is meditatie?
·     Wie/wat is OSHO?
·     OSHO Dynamic, Kundalini, Nadabrahma, Vipassana, Nataraj, Devavani, Gourishankar, Mandala, Whirling Meditaties
·     De OSHO Avond Meditatie 
·     De wetenschap, de fases, het omringende klimaat, de rol van muziek 
·     Aarden, ontspannen communicatie en gebruik van apparatuur
·     De rol van de meditatiebegeleider, richtlijnen voor het begeleiden
·     Omgaan met vragen over meditatie
·     Het introduceren van meditaties aan beginners
·     Presentatie en oefening met ondersteunende feedback.

‘Als je mediteert gaan er dingen gebeuren. Veel gaat gebeuren tijdens je eigen meditatie, maar het allergrootste gebeuren komt pas wanneer je meditatie aan iemand anders kunt bijbrengen.’    Osho.
  
Voorwaarden voor deelname:
We gaan er van uit dat je normaal goed gezond bent, zowel lichamelijk als mentaal. Als dat niet het geval is, of als je denkt beperkingen te hebben die je deelname zullen beïnvloeden, neem dan alsjeblieft contact met ons op (info@vrienden-van-osho.nl) alvorens je in te schrijven. Verondersteld wordt enige eigen ervaring met de meditaties.

Garimo Ackermann

Als medeoprichtster van het Nederlandse Gestalt Instituut en van het Centrum instituut voor persoonlijke groei, kwam Garimo vanuit de psychologie en zelfontwikkeling terecht bij meditatie, mindfulness en bewustzijn. Ze had het geluk al op jonge leeftijd de mysticus Osho en zijn OSHO International Meditation Resort in Pune, India te ontdekken. Als vaste medewerker heeft zij daar o.a. de OSHO Inner Skills for Work & Life cursussen ontwikkeld en is zij zeer actief bezig met de OSHO meditaties en de OSHO Meditation: In-depth and Facilitating opleidingen.
Ze geeft ook individuele sessies in life-skills, body-mind balancing en meditatie. Garimo weet mensen te inspireren en daarbij spelen niet-oordelen, helderheid, aandacht en humor een grote rol.

OSHO® is een geregistreerd handelsmerk van OSHO International Foundation,
gebruikt met toestemming, www.osho.com/trademarks
Uittreksels van Osho teksten zijn Copyright © OSHO International Foundation,
gebruikt met toestemming, www.osho.com/copyrights