Opleidingen

Nieuwe meditatieleiders opgeleid

Van 8 tot 10 oktober is de Opleiding OSHO® Meditatiebegeleider met Garimo Ackermann weer live gehouden in Wajid in Den Haag. De opleiding kon vorig jaar vanwege de lockdown niet gehouden worden en heeft toen digitaal via Zoom plaatsgevonden: 15 nieuwe Osho meditatiebegeleiders.


Deze keer waren er onder de deelnemers mensen met een eigen praktijk als stemtherapeut, rebalancer, yoga lerares, hypnotherapeut en een aantal mensen die reeds Osho meditaties begeleiden. Na afloop heeft iedereen een handboek en een certificaat ontvangen.

In de opleiding kwamen verschillende onderwerpen aan bod zoals basisrichtlijnen voor het begeleiden van OSHO meditaties, OSHO actieve meditaties, Osho’s inzichten over meditaties en het begeleiden ervan, korte meditaties, OSHO Avondmeditatie, ondersteunende muziek, presentatie en voorbereiding. De verdieping die Garimo’s jarenlange ervaring met Osho’s meditaties bracht werd bijzonder gewaardeerd alsook de kennismaking met minder bekende meditaties zoals de Devavani meditatie. 

Een van de deelnemers schrijft als reactie: ‘Het stof van het weekend daalt nu. Ben ook mijn eigen beperking (en weerstand) tegengekomen. Eye opener is, dat het ‘selling point’ is: Meditation is fun! Ik had altijd het idee, dat “verlichting” of iets dergelijks het doel is.’

Garimo stuurde onze redactie over dit laatste punt nog een prachtig citaat van Osho:

Beschouw meditatie als een spel, een genoegen, geniet ervan en dan verandert de hele kwaliteit ervan. Het is dan niet iets dat je doet als reden om er een resultaat mee te bereiken. Nee, je geniet er hier en nu van. Het is oorzaak en gevolg beide.
Het is het begin en het eind.

En dan kun je meditatie niet mislopen. Je kunt het niet mislopen, het gebeurt met je, want je bent er nu klaar voor om het in je op te nemen. Je staat open. Niemand heeft ooit gezegd dat je meditatie als iets plezierigs moet beschouwen, maar ik zeg het wel.
Maak er een spel van. Speel ermee net als kleine kinderen.
Osho: Het boek der geheimen #52.

 

Wees je er ten volle van bewust dat je een techniek begrijpt, voordat je ermee begint. Iedere techniek heeft ten doel een revolutie in jou te ontketenen. Probeer allereerst de techniek echt goed te begrijpen.  Osho.

Opleiding OSHO® Meditatiebegeleider 
met Garimo Ackermann.

Heb jij ook al een tijd de behoefte om de actieve meditaties van Osho beter te begrijpen, of zijn ze nog vrij nieuw voor je en wil je er zo diep mogelijk induiken? En wil je ze ook gaan faciliteren? Dan is deze unieke opleiding iets voor jou! 
Bij voldoende belangstelling kan er weer een opleiding gehouden worden.
Meld je aan bij info@vrienden-van-osho.nl.

Het zal ook goed voor je zijn. Ik heb gezien dat er veel dingen zijn, die je alleen leert wanneer je ze begint te onderwijzen. De beste manier om iets te leren, is het te onderwijzen.  Osho.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
•     Wat is meditatie?
•     Wie/wat is OSHO?
•     OSHO Dynamic, Kundalini, Nadabrahma, Vipassana, Nataraj, Devavani, Gourishankar, Mandala, Whirling Meditaties
•     De OSHO Avond Meditatie. 
•     De wetenschap, de fases, het omringende klimaat, de rol van muziek. 
•     Aarden, ontspannen communicatie en gebruik van apparatuur.
•     De rol van de meditatiebegeleider, richtlijnen voor het begeleiden.
•     Omgaan met vragen over meditatie.
•     Het introduceren van meditaties aan beginners.
•     Presentatie en oefening met ondersteunende feedback.

Als je mediteert gaan er dingen gebeuren. Veel gaat gebeuren tijdens je eigen meditatie, maar het allergrootste gebeuren komt pas wanneer je meditatie aan iemand anders kunt bijbrengen.  Osho.
  
Voorwaarden voor deelname:
We gaan er van uit dat je normaal goed gezond bent, zowel lichamelijk als mentaal.  Verondersteld wordt enige eigen ervaring met de meditaties.
Voor informatie en aanmelding: info@vrienden-van-osho.nl.

Garimo Ackermann

Als medeoprichtster van het Nederlandse Gestalt Instituut en van het Centrum instituut voor persoonlijke groei, kwam Garimo vanuit de psychologie en zelfontwikkeling terecht bij meditatie, mindfulness en bewustzijn. Ze had het geluk al op jonge leeftijd de mysticus Osho en zijn OSHO International Meditation Resort in Pune, India te ontdekken. Als vaste medewerker heeft zij daar o.a. de OSHO Inner Skills for Work & Life cursussen ontwikkeld en is zij zeer actief bezig met de OSHO meditaties en de OSHO Meditation: In-depth and Facilitating opleidingen.
Ze geeft ook individuele sessies in life-skills, body-mind balancing en meditatie.
Garimo weet mensen te inspireren en daarbij spelen niet-oordelen, helderheid, aandacht en humor een grote rol.

OSHO® is een geregistreerd handelsmerk van OSHO International Foundation,
gebruikt met toestemming, www.osho.com/trademarks
Uittreksels van Osho teksten zijn Copyright © OSHO International Foundation,
gebruikt met toestemming, www.osho.com/copyrights