Opleidingen

Opleiding OSHO® Actieve Meditaties Begeleider

met Garimo Ackermann en Satsavya Mertens.
Osho Wajid Meditatie Centrum, Prins Hendrikplein 1, Den Haag.
Vr 13 okt 9.00 – zo 15 okt 17.00.
€ 375.

Wees je er ten volle van bewust dat je een techniek begrijpt, voordat je ermee begint. Iedere techniek heeft ten doel een revolutie in jou te ontketenen. Probeer allereerst de techniek echt goed te begrijpen.   Osho

Heb jij ook al een tijd de behoefte om de actieve meditaties van Osho beter te begrijpen, of zijn ze nog vrij nieuw voor je en wil je er zo diep mogelijk induiken? En wil je ze ook op de best mogelijke manier kunnen faciliteren? Dan is de unieke opleiding die dit en nog veel meer biedt, iets voor jou!

Het cursusgeld kun je overmaken naar bankrekening NL81 INGB  0006 1311 93
t.n.v. Stichting Vrienden van Osho, onder vermelding van ‘opleiding’.
De maaltijden worden gezamenlijk gegeten. De bijdrage is € 90 en kan ter plekke betaald worden. Overnachting is mogelijk. Neem contact op met: nandita@wajid.nl.
Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent in deelname.
info@vrienden-van-osho.nl

   Opleiding 2022
Het zal ook goed voor je zijn. Ik heb gezien dat er veel dingen zijn, die je alleen leert wanneer je ze begint te onderwijzen. De beste manier om iets te leren, is het te onderwijzen.   Osho

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
·     Wat is meditatie?
·     Wie/wat is OSHO?
·     OSHO Dynamic, Kundalini, Nadabrahma, Vipassana, Nataraj, Devavani, Gourishankar, Mandala, Whirling Meditaties
·     De OSHO Avond Meditatie
·     De wetenschap, de fases, het omringende klimaat, de rol van muziek
·     Aarden, ontspannen communicatie en gebruik van apparatuur
·     De rol van de meditatiebegeleider, richtlijnen voor het begeleiden
·     Omgaan met vragen over meditatie
·     Het introduceren van meditaties aan beginners
·     Presentatie en oefening met ondersteunende feedback.

Als je mediteert gaan er dingen gebeuren. Veel gaat gebeuren tijdens je eigen meditatie, maar het allergrootste gebeuren komt pas wanneer je meditatie aan iemand anders kunt bijbrengen.   Osho

Beschouw meditatie als een spel, een genoegen, geniet ervan en dan verandert de hele kwaliteit ervan. Het is dan niet iets dat je doet als reden om er een resultaat mee te bereiken. Nee, je geniet er hier en nu van. Het is oorzaak en gevolg beide. Het is het begin en het eind.
En dan kun je meditatie niet mislopen. Je kunt het niet mislopen, het gebeurt met je, want je bent er nu klaar voor om het in je op te nemen. Je staat open. Niemand heeft ooit gezegd dat je meditatie als iets plezierigs moet beschouwen, maar ik zeg het wel.
Maak er een spel van. Speel ermee net als kleine kinderen.   Osho 

Voorwaarden voor deelname:
We gaan er van uit dat je normaal goed gezond bent, zowel lichamelijk als mentaal. Verondersteld wordt enige eigen ervaring met de meditaties.

Certificaat:
Je krijgt na de Opleiding een Certificaat van deelname en een uitgebreid Handboek.

Voor informatie en aanmelding: info@vrienden-van-osho.nl

Garimo Ackermann

 
Als medeoprichtster van het Nederlandse Gestalt Instituut en van het Centrum instituut voor persoonlijke groei, kwam Garimo vanuit de psychologie en zelfontwikkeling terecht bij meditatie, mindfulness en bewustzijn. Ze had het geluk al op jonge leeftijd de mysticus Osho en zijn OSHO International Meditation Resort in Pune, India te ontdekken. Als vaste medewerker heeft zij daar o.a. de OSHO Inner Skills for Work & Life cursussen ontwikkeld, is begeleider en trainer voor ‘OSHO Jezelf de vergeten taal herinneren van het praten met je BodyMind’ en is zeer actief betrokken bij de OSHO meditatie methodes en de OSHO Active Meditations® Begeleider opleidingen.
Ze geeft ook individuele Clarity en Counseling sessies in life-skills, body-mind balancing, levensvraagstukken en meditatie.
Garimo weet mensen te inspireren en daarbij spelen niet-oordelen, helderheid, aandacht, zorgzaamheid, humor en speelsheid een grote rol.

Satsavya Mertens 

    
Al meer dan 35 jaar is Satsavya betrokken met bewustzijn en BodyMind Integratie, het herwinnen van balans en het ontdekken van het zelf genezend vermogen in ieder van ons. Zij is een ervaren Trager Behandelaar en holistisch bewegingsleer therapeute. 
Tijdens deze reis ontmoette zij Osho en zijn meditatie technieken en ze ervoer de ongekende weldaad ervan. Daardoor werd het delen van de OSHO meditaties en OSHO meditatie therapieën een passie, alsook een onmisbare toevoeging in haar werk. 
Satsavya is een gekwalificeerde trainer voor de OSHO Actieve Meditaties Begeleiders Opleiding. Ze is ook facilitator voor de OSHO No-Mind, OSHO Born Again en OSHO Mystic Rose meditatieve therapieën en voor ‘OSHO Jezelf de vergeten taal helpen herinneren van het  praten met je body en mind’ en OSHO Zelfhypnose voor meditatie.
Respect voor het individu, zachtheid, lichtheid, gemak en speelsheid zijn haar kwaliteiten.  

OSHO® is een geregistreerd handelsmerk van OSHO International Foundation,
gebruikt met toestemming, www.osho.com/trademarks

Uittreksels van Osho teksten zijn Copyright © OSHO International Foundation,
gebruikt met toestemming, www.osho.com/copyrights