Opleidingen

Twee nieuwe opleidingen, één ervan met een parallel lopende cursus:

Opleiding OSHO® Jezelf de vergeten taal helpen herinneren van het praten met je lichaam (BodyMind): online

met Garimo Ackermann

De laatste meditatie die Osho heeft gecreëerd is een geleide meditatie die ons herinnert aan een taal die de meesten van ons zijn vergeten, namelijk de taal om met je eigen lichaam te communiceren.

Deze laatste door Osho ontworpen methode heet in het oorspronkelijke Engels ‘OSHO® Reminding Yourself of the Forgotten Language of Talking to Your BodyMind’.
Tijdens het begeleide proces van 1 uur per dag sluit je, in diepe ontspanning en in een lichte trance, vriendschap met jezelf en leer je lichaam en geest weer in balans te brengen en te helen. Vanuit deze ervaring beginnen de sessies van de opleiding zelf waarin je, in een ontspannen klimaat, leert hoe het proces werkt, en hoe je het kunt begeleiden.
Het is Osho’s inzicht dat het goed is een vrouw dit proces te laten begeleiden –
dus is deze opleiding alleen voor vrouwen. 

11- 17 juni. € 350 (inclusief de cursus die deel van de Opleiding uitmaakt).
Dag 1: 19.30-20.30.
Dag 2-7: 15.00-18.30 & 19.30-20.30.
Voorwaarde voor deelname is dat je het proces van 7 x 1 uur al een keer eerder gedaan hebt.
Is dat niet het geval, neem dan graag eerst contact op met garimo@osho.net
Aanmelding: info@vrienden-van-osho.nl
Je kunt het geld overmaken op bankrekening NL81 INGB  0006 1311 93 t.n.v. Stichting Vrienden van Osho, onder vermelding van ‘Opleiding Bodymind’.

Tegelijkertijd:

Cursus OSHO® Jezelf de vergeten taal helpen herinneren van het praten met je lichaam (BodyMind): online

met Garimo Ackermann

11- 17 juni. € 75.
19.30-20.30 iedere dag.
De cursus van een uur per dag loopt tegelijk met de Opleiding en is open voor iedereen.
Aanmelding: info@vrienden-van-osho.nl
Je kunt het geld overmaken op  bankrekening NL81 INGB  0006 1311 93 t.n.v. Stichting Vrienden van Osho, onder vermelding van ‘Cursus Bodymind’.

Gratis voorproefje voor de bovenstaande cursus en de opleiding:
9 juni 19.30-20.15

Opleiding OSHO® Meditatiebegeleider

Dit jaar wordt de Opleiding OSHO® Meditatiebegeleider weer live gehouden in Wajid Osho Meditatie Centrum in Den Haag.
Vr 26 aug 8.00 – zo 28 aug 17.00. € 350.
Aanmelding: info@vrienden-van-osho.nl
Je kunt het geld overmaken op  bankrekening NL81 INGB  0006 1311 93 t.n.v. Stichting Vrienden van Osho, onder vermelding van ‘Opleiding Meditatiebegeleider’.


Vorig jaar is de opleiding in oktober gehouden in Wajid waar 8 deelnemers een certificaat hebben gekregen: Nieuwe meditatieleiders opgeleid.
De opleiding kon het jaar daarvoor vanwege de lockdown niet gehouden worden en heeft toen digitaal via Zoom plaatsgevonden: 15 nieuwe Osho meditatiebegeleiders.

Opleiding OSHO® Meditatiebegeleider 
met Garimo Ackermann.

Heb jij ook al een tijd de behoefte om de actieve meditaties van Osho beter te begrijpen, of zijn ze nog vrij nieuw voor je en wil je er zo diep mogelijk induiken? En wil je ze ook gaan faciliteren? Dan is deze unieke opleiding iets voor jou! 

Het zal ook goed voor je zijn. Ik heb gezien dat er veel dingen zijn, die je alleen leert wanneer je ze begint te onderwijzen. De beste manier om iets te leren, is het te onderwijzen.  Osho.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
•     Wat is meditatie?
•     Wie/wat is OSHO?
•     OSHO Dynamic, Kundalini, Nadabrahma, Vipassana, Nataraj, Devavani, Gourishankar, Mandala, Whirling Meditaties
•     De OSHO Avond Meditatie. 
•     De wetenschap, de fases, het omringende klimaat, de rol van muziek. 
•     Aarden, ontspannen communicatie en gebruik van apparatuur.
•     De rol van de meditatiebegeleider, richtlijnen voor het begeleiden.
•     Omgaan met vragen over meditatie.
•     Het introduceren van meditaties aan beginners.
•     Presentatie en oefening met ondersteunende feedback.

Als je mediteert gaan er dingen gebeuren. Veel gaat gebeuren tijdens je eigen meditatie, maar het allergrootste gebeuren komt pas wanneer je meditatie aan iemand anders kunt bijbrengen.  
Osho

Beschouw meditatie als een spel, een genoegen, geniet ervan en dan verandert de hele kwaliteit ervan. Het is dan niet iets dat je doet als reden om er een resultaat mee te bereiken. Nee, je geniet er hier en nu van. Het is oorzaak en gevolg beide.
Het is het begin en het eind.

En dan kun je meditatie niet mislopen. Je kunt het niet mislopen, het gebeurt met je, want je bent er nu klaar voor om het in je op te nemen. Je staat open. Niemand heeft ooit gezegd dat je meditatie als iets plezierigs moet beschouwen, maar ik zeg het wel.
Maak er een spel van. Speel ermee net als kleine kinderen.
Osho

Wees je er ten volle van bewust dat je een techniek begrijpt, voordat je ermee begint. Iedere techniek heeft ten doel een revolutie in jou te ontketenen. Probeer allereerst de techniek echt goed te begrijpen.  
Osho 

Voorwaarden voor deelname:
We gaan er van uit dat je normaal goed gezond bent, zowel lichamelijk als mentaal.  Verondersteld wordt enige eigen ervaring met de meditaties.
Voor informatie en aanmelding: info@vrienden-van-osho.nl

Garimo Ackermann

Als medeoprichtster van het Nederlandse Gestalt Instituut en van het Centrum instituut voor persoonlijke groei, kwam Garimo vanuit de psychologie en zelfontwikkeling terecht bij meditatie, mindfulness en bewustzijn. Ze had het geluk al op jonge leeftijd de mysticus Osho en zijn OSHO International Meditation Resort in Pune, India te ontdekken.
Als vaste medewerker heeft zij daar o.a. de OSHO Inner Skills for Work & Life cursussen ontwikkeld en is zij zeer actief bezig met de OSHO meditaties, de OSHO Meditation: In-depth and Facilitating opleidingen, en de cursus en opleidingen voor ‘OSHO Reminding Yourself of the Forgotten Language of Talking to Your BodyMind.
Ze geeft ook individuele sessies in clarity (helderheid), life-skills, body-mind balancing en meditatie. 
Garimo weet mensen te inspireren en daarbij spelen niet-oordelen, helderheid, aandacht en humor een grote rol.

OSHO® is een geregistreerd handelsmerk van OSHO International Foundation, gebruikt met toestemming, www.osho.com/trademarks
Uittreksels van Osho teksten zijn Copyright © OSHO International Foundation, gebruikt met toestemming, www.osho.com/copyrights