Zijn ziel beweegt voort….

Ook zijn familie was ‘verrast en onthutst over het spoedige vertrek van Prem. Hij hield van beweging in al haar verschijningen. Zijn eens zo sterke lichaam begaf het, nu is het stil geworden. Zijn ziel beweegt voort….’

   Prem 
Prem Abhay (Wieger Doeven) was een bijzonder mens, een gevoelsmens die de onschuld van een kind verenigde met de wijsheid van een oude commissaris van de recherche. Dat was zijn baan voordat Osho in zijn leven kwam en hij eind jaren 80 sannyasin werd.

In samenwerking met Osho Publikaties heeft hij vele boeken van Osho in het Nederlands vertaald. Ook was hij de laatste jaren een trouwe medewerker van de Vrienden van Osho en heeft hij bijgedragen aan de website en nieuwsbrief, o.a. door zijn vertalingen van de meditaties uit Osho’s Boek der Geheimen.
Zijn laatste post voor de website was typisch Prem: de mind tegenover het hart, speelse kinderen vanuit hun hart, hun gevoelswereld, tegenover rationele volwassenen vanuit hun mind.

Dood en liefde gaan samen; het zijn aspecten van dezelfde energie. Wanneer de dood je liefde vervult, en wanneer je in de liefde bereid bent te sterven – wanneer ze dezelfde smaak en hetzelfde aroma hebben – dan ben je je voor het eerst echt bewust geworden van de mysteries van het leven, de liefde en de dood.
Osho: The Revolution.