‘Wakker’ worden na Bijna Dood Ervaring

Vele ervaringen geven aan dat ondanks hersendood er nog sprake is van bewustzijn, de ervaring die Peter Sattva in zijn boek ‘Omdat ik het zo graag wil vertellen’, op een prachtige manier beschrijft. Het bracht hem ertoe op ontdekkingsreis te gaan om zichzelf terug te vinden. Hij ontdekte verborgen vermogens in zichzelf, zoals het restant van zijn hersenen dat in een soort meditatieve staat verkeerde en dat hij ‘wakker’ werd en op die ontdekkingsreis a.h.w. per ongeluk op zijn Waarheid stuitte.


‘Zonder een IK om me mee af te scheiden van het geheel, leek ik langzaam daarin te verdwijnen en bleek een vrijkaartje voor toegang  naar de pure potentie van het gehele universum. Ik accepteerde mijn onvermogen om te weten wie ik nou precies was en langzaam kwam dat, waar ik eerst angstig voor wegliep, dichterbij. Voor het eerst voelde ik hoe het universum iets overnam, als ik stopte met me te verzetten tegen dat wat er was. Maar het maakte me emotioneel en als ik stopte met het afweren van mijn angsten, zat ik vaak met tranen in mijn ogen, om alles wat er in mij naar boven kwam. Ik voelde me geliefd zonder iemand die dat tegen me uitsprak en voelde me verbonden met iets dat me alles gaf wat ik nodig had. Maar er is eigenlijk geen goede omschrijving in woorden mogelijk die het echt duidelijk maakt.’

Meer: ‘Wakker’ worden na Bijna Dood Ervaring.

Een bijdrage van Prem Abhay.