Muziek maken voor Osho’s Actieve Meditaties

Een interview met Deuter (Chaitanya Hari) door Waduda en Bhikkhu, oprichters van het muzieklabel New Earth Records. 16 mei 2020 gepubliceerd in Osho News.


Sinds de Osho Actieve Meditaties voor het eerst werden opgenomen in Pune, meer dan 40 jaar geleden, hebben ze miljoenen mediteerders over de hele wereld geïnspireerd. Chaitanya Deuter, een van de eerste sannyasins die door Osho gevraagd werden om de live meditaties in Buddha Hall op te nemen, vertelt over zijn herinneringen aan die tijd.

Wanneer en waar heb je Osho voor het eerst ontmoet?

Ik heb in februari 1973 sannyas genomen. Ik heb Osho voor het eerst ontmoet in Bombay. Ik was op zoek naar een meester, volgde een gevoel van iets zekers en reisde heel Azië door om het te vinden. Toen ik Osho ontmoette, was het alsof er meteen een klik was – ik wist dat dit de man was naar wie ik op zoek was geweest. Dus rondde ik mijn leven af in Duitsland waar ik had gewoond en ging naar India. En vanaf dat moment leerde hij me om meditatiemuziek te maken.

Meer: Muziek maken voor Osho’s Actieve Meditaties