Ik hou van verhalen en van verhalenvertellers

Bijvoorbeeld het Tibetaanse epos van koning Gesar, de Indiase Mahabharata en de Ramayana, het epos van Gigamesj, de Ilias en de Odyssee van Homerus, de Bijbel, de Arabische 1001 nachten, de toneelstukken van Shakespeare, Boccaccio’s Decamerone. Cervantes’ Don Quichotte van la Mancha. Chaucer’s Canterbury Tales, Dante’s Divina Commedia, Andersen’s sprookjes en Tolkien’s The Lord of the Rings.
‘Osho’s 1001 verhalen’ is mijn persoonlijke keuze van zijn parabels, legendes, metaforen, mythen, allegorieën, fabels, anekdoten en verhalen, geselecteerd uit de vele lezingen van Osho over Boeddha en boeddhistische meesters, Indiase mystici, Jezus en de christelijke mystici, joodse mystici, soefisme, tantra, tao, de Upanishads, westerse mystici, yoga, zen en zenmeesters.

   Shanti van Iersel

Ik heb ‘gewandeld’ door ongeveer tweehonderd van Osho’s vele boeken, op zoek naar verhalen die daar schuilgingen maar die me aanspraken, opwindende partners om mee te dansen. Deze serie van ‘1001 verhalen’ is misschien wel het praktische resultaat van deze dansen, maar dat is niet de reden van mijn ‘wandeling’ geweest.
Meer
Introductie 1001 verhalen