Het is al goed

Deze uitspraak stond als titel boven een interview artikel in de Optimist.
De geïnterviewde, Lucia Rijker, zei hierover: Het is een gevoel, een vertrouwen in de aanwezigheid van een hoger bewustzijn.
Zij is een bijzondere vrouw. Zij is wereldkampioen boksen en is tevens de weg gegaan van de spiritualiteit. Zij heeft een boek gepubliceerd, getiteld: Bokser en Boeddhist. Heel bijzonder, dus  kennelijk heeft het boksen haar in de vorm van lichaamswerk bewust gemaakt van haar innerlijk zijn.

Hieronder doet zij uitspraken over haar spirituele zijn.   
‘Ik beschik over een soort basisvertrouwen, gesterkt door een gevoel van verbonden zijn met alles om me heen en een hogere kracht. Zoals het nu is, is het al goed en dat biedt troost en kracht. Ouder wordend speelt bij mij spiritualiteit een belangrijke rol in mijn leven, maar het heeft altijd mijn belangstelling gehad.’
Zij haalt de spreuk aan van Deepak Chopra: ‘De evolutie ligt op schema.’
Een vertrouwen in een hoger bewustzijn voelt zij soms tijdens haar meditatie en er wordt een tip van de sluier opgelicht. ‘Ik voel dan nooit iets dat als slecht of kwaad aandoet.’

Meer: Het is al goed.

Een bijdrage van Prem Abhay.