Aumm Instituut door de jaren heen

In de provincie Groningen, net even buiten het dorp Usquert, hebben wij al meer dan 30 jaar geleden het Aumm Instituut opgericht. Wij, Omkar en Divyam, zijn het overvolle Westen ontvlucht en hier neergestreken, om hier onze droom gestalte te geven. Een Instituut voor Primal Rebirth therapie, een holistische groei-therapie, waarbij het innerlijke kind centraal staat. Met de visie en inspiratie van Osho. Therapie maakt de weg vrij voor meditatie. 

Wij verzorgden een 4-jarige opleiding voor Primal Rebirth therapie, gaven losse workshops en trainingen in diverse centra in het Noorden van het land. Zelfs naar het kleine dorpje Usquert vinden mensen de weg naar onze praktijk uit alle delen van het land voor individuele therapie of opstellingen dagen. Ook schreven we drie boeken. ‘Je eigen–wijze weg – Heel het innerlijke kind’ was de eerste. Een boek over ons werk, met ervaringen van onszelf en van onze cliënten. Daarna ‘De weg uit trauma’ en ‘Ik zie je – relatie in beweging’.
In eerste instantie werkten we alleen met z’n tweeën. Toen we merkten dat we niet alleen onze invulling van het werk van Osho wilden doorgeven, maar ook andere therapeuten wilden aantrekken, bleek al gauw dat er veel Osho therapeuten bereid waren naar ons Instituut te komen.


Centrum De Bron

Het leven geeft ons altijd de mogelijkheid om te helen, zelfs keer op keer. Want het leven blijft elk moment veranderen en zichzelf vernieuwen. Om te helen zijn er drie dingen nodig: je hoofd, je hart en je buik. Je hoofd heb je nodig om inzicht te krijgen in hoe het werkt. In je hart kun je een diepe liefde, compassie en acceptatie ervaren voor het kind dat je ooit geweest bent. Met je buik kun je leren jezelf te dragen. Voelen zonder erin verstrikt te raken, zonder te reageren. Meditatie, stilte, ruimte scheppen om afstand te nemen van alles. 
Osho

Daarom hebben wij ons instituut het Aumm Instituut genoemd. De A is een klank die resoneert in het hoofd, de U resoneert in het hart en als je MM zegt voel je dat in je buik, in je navelcentrum. Voor de grap zeggen we ook wel: Au!!! Mmmmm… want voelen, emoties ervaren, groeien, is niet alleen maar kommer en kwel, er komt ook juist nog veel meer vreugde en plezier!
Vorig jaar vierden wij het 32 jarige bestaan (door Corona 2 jaar uitgesteld..) en hebben wij officieel het stokje doorgegeven aan Vasna en Jan Yoko. Het was een onvergetelijk feest, een prachtige happening, met muziek van Splendor Project en de volgende ochtend een satsang met hen.

Omkar en Divyam

Meer (foto’s): Aumm Instituut