Voor de donkere dagen: kundalini!

Geef je energie een boost met de OSHO Kundalini Meditatie.

Deze meditatie kan het best worden gedaan bij zonsondergang of in de late namiddag. Door helemaal op te gaan in het schudden en dansen in de eerste twee fasen helpt het a.h.w. het rotsachtige in je wezen op te lossen, daar waar de energiestroom onderdrukt en geblokkeerd is. Dan kan die energie stromen, dansen en getransformeerd worden in gelukzaligheid en vreugde. De laatste twee fasen stellen al deze energie in staat verticaal te gaan stromen, omhoog te bewegen in stilte. Het is een hoogst effectieve manier om je aan het eind van de dag te ontspannen en je te laten gaan.
Deze meditatie moet worden gedaan met de speciale Osho Kundalini Meditatie muziek die de verschillende fasen aangeeft en energetisch ondersteunt. De muziek is verkrijgbaar als mp 3 of als app bij Apple of Google.

Instructies
De meditatie duurt een uur en heeft 4 fasen.

Eerste Fase: 15 minuten.
Wees ontspannen en laat je hele lichaam schudden en voel dat je energie zich omhoog beweegt vanuit je voeten. Laat alles los en wordt één met het schudden.
Je ogen kunnen open of gesloten zijn.

Tweede Fase: 15 minuten.
Dans – zoals je gevoel aangeeft en laat het hele lichaam vrijelijk bewegen. 
Je ogen kunnen open of gesloten zijn.

Derde Fase: 15 minuten.
Sluit je ogen en wees stil terwijl je zit of staat.
Wees getuige van al wat er binnenin je en buiten je gebeurt.

Vierde Fase: 15 minuten.
Houd je ogen gesloten, ga liggen en wees stil. 
In de vierde fase kun je ervoor kiezen te blijven zitten als je dat wenst.

Enige suggesties van Osho voor deze meditatie: 

De eerste fase:
‘Als je de Kundalini meditatie doet, laat dan het schudden gebeuren – doe het niet. Sta stil, voel het opkomen en wanneer je lichaam een beetje begint te trillen, ondersteun het, maar doe het niet.
Geniet ervan, voel je er zalig van, sta het toe, ontvang het, verwelkom het, maar streef er niet naar. Als je het forceert, wordt het een oefening, een fysieke oefening van het lichaam. Dan is het schudden er wel, maar alleen maar aan de oppervlakte. Het dringt niet diep in je. Je blijft dan vanbinnen compact, als een steen, als een rots. Jij blijft dan de manipulator, de doener, en het lichaam gaat het gewoon volgen. Het gaat niet om het lichaam, het gaat om jou.
Wanneer ik zeg ‘schud,’ bedoel ik daarmee dat het solide, het rotsvast zijn in je, moet gaan schudden tot op zijn grondvesten, zodat het onvast wordt, vloeibaar, smelt, stroomt. En wanneer dat versteende wezen vloeibaar wordt, volgt ook je lichaam. Dan is er niemand die schudt, er is enkel het schudden zelf en dan doet niemand het, het gebeurt dan gewoon. Dan is er niemand die het doet.
Geniet ervan, maar gebruik je wil niet. En onthoud, dat steeds als je iets wilt je niet je erover kunt verheugen. Ze zijn tegengesteld, tegenovergestelden; ze ontmoeten elkaar nooit. Als je iets wilt, kun je er niet van genieten. En als je ervan geniet, kun je het niet willen. Als je je lichaam op de juiste manier 15 minuten schudt, met je totale gevoel, dan zal alle onderdrukte energie zich gaan kenbaar maken en stromen.’

De tweede fase:
‘Dans met vreugde want hoe gelukzaliger je bent, hoe meer de energie zich opwaarts beweegt: en hoe meer de energie zich omhoog beweegt en hoe gelukzaliger je wordt.’

De derde fase:
‘Het is nuttig te gaan zitten, zodat het hele lichaam verdwijnt en alleen maar de ruggengraat overblijft. De energie beweegt zich omhoog door de ruggengraat en alle energie verzamelt zich in de ruggengraat.’