Via de gevangenis en het klooster naar Osho

Wat doe je als je een lange gevangenisstraf moet uitzitten en geen uitweg meer ziet?
Je loopt ter plekke naar de bibliotheek en vindt de weg naar Osho.

Dat overkwam Glenn Salvesen in het begin van deze eeuw. Als jeugdige delinquent ging hij ten einde raad snuffelen in de gevangenisbibliotheek en vond daar een boek van Jan Foudraine: ‘De man die uit zijn hersenen zakte.’ Daarin ontdekte hij de waarde van Osho’s meditaties en dat bracht hem bij Ojas. 
Het werd een inspirerende en intense vriendschap en het verlangen bij Glenn groeide om sannyasin te worden. Geen gemakkelijke opgave in een gevangenis, maar het lukte en eenmaal uit de gevangenis ging Glenn zich verder ontplooien en werkt nu o.a. als ademcoach. 

 Glenn, Ojas en John

De vriendschap met Ojas is gebleven en dat was voor John Buijsman een aanleiding om hen beiden te interviewen. Wat John vooral interesseerde was de impact van Osho op hun beider levens die zo totaal verschillend waren. Ojas die lange tijd in een Franciscaans klooster geleefd heeft en Glenn die de gevangenis van binnenuit meemaakte. Zijn er overeenkomsten? Hoe vonden zij elkaar? En wat heeft Osho en diens meditaties in hun levens betekend? 
Het is een gesprek geworden waarin veel gelachen wordt en veel inzichten in het leven met elkaar gedeeld kunnen worden. Een uur lang zijn twee mensen aan het woord die op hun spirituele zoektocht elkaars maatjes zijn geworden en daar nog veel inspiratie uit putten.