Verwelkom de liefde

In het boek ‘Being in Love’  geeft Osho aan, dat we vol zitten met de meest verrotte denkbeelden over liefde. Tegen de tijd dat we liefde manifesteren en op zoek gaan naar liefde, zijn we helemaal geprogrammeerd. En het is onwaarschijnlijk dat we dan echte voedende liefde kunnen onderscheiden van bijvoorbeeld bezitterige liefde. Dit boek helpt bij het ontwarren van de kluwen op liefdesgebied. Zo kunnen we een liefde, die nieuw en fris is, verwelkomen in ons leven.

Onder meer worden er in dit boek vragen beantwoord over de volgende onderwerpen:
• Liefhebben zonder je vast te klampen.
• Het loslaten van verwachtingen, regels en eisen.
• Houd je liefde fris en levendig.
• Wees volledig aanwezig in je relaties
• Geef je ego op zodat je je kunt overgeven aan liefde.
Het is belangrijk in liefde om geen perfectie te eisen, geeft Osho aan. We hebben eenvoudigweg niet het recht om iets van iemand te eisen. Als iemand van je houdt, wees er dankbaar voor,  maar vraag niets, want de ander heeft niet de verplichting om jou liefde hebben.

Daarnaast worden we door Osho in het boek ‘Being in Love’ op het volgende gewezen:
‘Je moet blijven beseffen dat vrijheid de hoogste waarde is en als liefde je geen vrijheid brengt, dan is het geen liefde. Vrijheid is een criterium: iets dat je vrijheid brengt, is juist en iets dat je vrijheid vernietigt, is verkeerd. Als je dit kleine criterium kunt onthouden, zal je leven geleidelijk aan ten aanzien van alles op het juiste pad terecht komen: met betrekking tot je relaties, je meditaties, je creativiteit, waar je je ook maar bevindt.’

Het boek is te bestellen in de Nederlandse boekhandel.