Vaccinatie

Mensen als Mahatma Gandhi waren tegen vaccinatie omdat het onnatuurlijk was. Pokken zijn natuurlijk… Het maakt zo veel mooie kindergezichtjes kapot, hun ogen, en het doodt velen. De profeet van geweldloosheid was tegen inenting omdat hij tegen alles was wat wetenschappelijk was – en bovendien dacht men dat de ziekte geen fysiologische ziekte was, dat het geestelijke woede was.

Een van mijn zusjes stierf aan de pokken, en ik was erg boos omdat ik meer van dat zusje hield dan van welke andere broer of zus. Ik zei tegen hen: ‘Jullie hebben haar vermoord. Ik heb jullie gezegd dat ze ingeënt moest worden. Ik ben ziek van de pokken geweest, maar op dat moment kon ik niets tegen jullie zeggen. Ik herinner het me niet eens, het gebeurde in mijn eerste jaar. En elk kind lijdt. Toen dit meisje werd geboren, drong ik erop aan dat ze werd ingeënt. Maar jullie zijn allemaal volgelingen van Mahatma Gandhi: “Vaccinatie is tegennatuurlijk, en preventie… De woede van de moedergodin zal gevaarlijk zijn. Dan zal het in een andere vorm komen. “‘

Toen het meisje ziek werd van de pokken, deden ze allebei: ze namen medicijnen van de dokter en ze gingen voortdurend de moedergodin aanbidden.
Ik zei: ‘Doe tenminste één ding: of neem het medicijn, of ga je moeder aanbidden. Maar jullie zijn sluw, jullie bedriegen zelfs de moedergodin. Ik ben eerlijk, ik spuug elke dag op jullie moedergodin.’
Ik ging altijd naar de rivier en de tempel lag op de weg, dus dat was geen probleem: bij het komen en gaan spuugde ik.

En ik zei: ‘Wat je ook doet… Het is vreemd: Ik spuug, dus ik zou moeten lijden. Waarom zou zij moeten lijden? Het kan er bij mij niet in dat de moedergodin boos wordt en dat kleine kinderen moeten lijden. Zij hebben niets misdaan; zij zijn pas aangekomen, hebben nog geen tijd gehad om iets te doen, ze zijn ook niet in staat om iets te doen. Anderen zouden moeten lijden, maar doen dat niet.
En jullie noemen haar “moedergodin”! Jullie zouden haar een heks moeten noemen, want wat voor moeder laat kleine kinderen lijden? En jullie zijn sluw. Jullie zijn er ook niet zeker van, anders gebruiken jullie het medicijn niet. Gooi alle medicijnen weg; vertrouw volledig op jullie moedergodin. Maar dat durven jullie ook niet. Jullie proberen op twee paarden te wedden. Dat is pure domheid. Ofwel vertrouw je op de moeder en laat je het meisje sterven, ofwel vertrouw je op het medicijn en vergeet je die moeder.’

Zij zeiden dan: ‘Wij begrijpen wel dat het tegenstrijdig is, maar rakel dat alsjeblieft niet op, want het doet pijn.’
Ik zei: ‘Denken jullie dat het alleen jullie pijn doet, en dat het mij geen pijn doet als ik zie dat mijn ouders dom en dwaas zijn? Doet het mij geen pijn? Het doet mij meer pijn. Er is nog tijd, jullie kunnen veranderen, maar in plaats daarvan proberen jullie mij te veranderen en jullie noemen dat helpen. Jullie denken dat ik zonder jullie hulp verloren zal zijn. Laat me alsjeblieft verloren zijn. Dan heb ik tenminste de voldoening dat niemand anders verantwoordelijk is als ik verloren ben. Het is mijn eigen schuld. Daar zal ik trots op zijn.’

Als een kind tot de leeftijd van zeven jaar onschuldig kan worden gelaten, onaangetast door de ideeën van anderen, dan wordt het onmogelijk om hem af te leiden van zijn potentiële groei. De eerste zeven jaren van het kind zijn het meest kwetsbaar en zij zijn in handen van de ouders, de onderwijzers en de priesters.

Hoe je kinderen moet redden van hun ouders, de priesters, de onderwijzers, is een vraag van zulk een enorme omvang dat het bijna onmogelijk lijkt een antwoord te vinden. Het gaat er niet om het kind te helpen. Het is een kwestie van het te beschermen.
Als je een kind hebt, bescherm het kind dan tegen jezelf. Bescherm het kind tegen anderen die hem kunnen beïnvloeden; bescherm het ten minste tot de leeftijd van zeven jaar. Het kind is net een klein plantje, zwak, zacht. Gewoon een harde wind kan het plantje vernietigen, elk dier kan het opeten. Zet er een omheining omheen ter bescherming, dat is geen opsluiten, je beschermt alleen maar. Wanneer de plant groter is, haal je de omheining weg.

Osho, From Darkness to Light #3

De nieuwe Covid-variant, Omikron, zorgt nu voor grote verstoringen in het reizen, met belangrijke wijzigingen in de Indiase protocollen bij aankomst. Naast de PCR-tests voor en na het vliegen, moeten mensen die negatief testen nu nog 7 dagen in quarantaine thuis blijven. Dat betekent dat je flink deel van je bezoek opgesloten in je kamer doorbrengt.

Het OSHO International Meditation Resort is niet in staat deze dienst te verlenen. Als je daarvoor kiest, zou je voor die quarantaine periode in een hotel kunnen verblijven en na je quarantaine naar het OIMR kunnen komen. Je kunt het beste contact houden met het Indiase consulaat in eigen land voor actuele informatie.

Liefs – blijf veilig en gezond. ❤ 😊
Osho Global Connections