Twee bronzen standbeelden

Wat je onderdrukt wordt machtig, het bouwt een macht op die buiten proporties is.
Luister eens naar deze anekdote.
Diep in een prachtig bosrijk park stonden twee lieflijke bronzen standbeelden: een jongen en een meisje, hun houding straalde liefde en verlangen uit. Ze stonden daar al driehonderd jaar, hun armen vol verlangen naar elkaar uitgestrekt, maar ze hadden elkaar nog nooit aangeraakt.
Op een dag kwam er een tovenaar langs die medelijden kreeg en zei: ‘Ik heb genoeg kracht om ze een uur lang leven te geven, dus dat ga ik ook doen. Dan kunnen ze een uur lang kussen, elkaar aanraken, omhelzen, met elkaar vrijen.’
Toen zwaaide de tovenaar met zijn toverstaf. Onmiddellijk sprongen de standbeelden van hun voetstuk af en verdwenen hand in hand in de bosjes. Er was een groot tumult, hard gebonk, geschreeuw, gepiep en gefladder.
Onweerstaanbaar nieuwsgierig geworden sloop de tovenaar op zijn tenen naderbij en tuurde door de bladeren heen. De jongen hield een vogel vast op de grond en het meisje hurkte erboven. Plotseling sprong hij op. ‘Nu is het jouw beurt om hem vast te houden, dan kan ik eens op zijn kop schijten!’ riep hij uit.

Driehonderd jaar lang hadden de vogels op hen gescheten… wie maalt er dan om vrijen? Dat was wat zij onderdrukten.
Onthoud dat alles wat je onderdrukt aantrekkingskracht op je krijgt, het zal als een magneet aan je trekken. Wat je onderdrukt wordt machtig, het bouwt een macht op die buiten proporties is.

Osho: The Tantra Vision – Speaking on the Royal Song of Saraha, Vol. 2, pp. 70-71.

Uit de serie 1001 verhalen, verzameld door Shanti. 
Eerder verschenen in het Engels in Osho News, www.oshonews.com.
Afbeelding: Ceres en Bacchus vanFerdinando Tacca (Florence 1619-1686).