Terug naar de aarde!

Het is één van de meest opvallende problemen van de moderne mens; de hele mensheid lijdt aan ontworteld zijn. Wanneer je je ervan bewust wordt, voel je altijd een soort wiebeligheid in de benen, onzekerheid, want de benen zijn eigenlijk de wortels van de mens. Via de benen is de mens geworteld in de aarde. Als je een probleem eenmaal begrijpt is het al onderweg naar een oplossing. Nu moet je nog twee of drie dingen doen. Wanneer: elke ochtend.

Stap 1: Het verschuiven van je gewicht
‘Ga staan met je voeten 15 – 20 cm uit elkaar, en sluit je ogen. Laat dan je hele gewicht op de rechter voet rusten, alsof je alleen op je rechter voet staat, de linker is onbelast. Voel het — en verschuif dan naar de linker voet. Je hele gewicht is op je linker voet en je ontlast de rechter voet compleet, alsof het niets te doen heeft. Het staat daar op de aarde, maar het heeft geen gewicht.
Doe dit vier of vijf keer — voel de verschuiving van energie — en voel hoe het voelt.
Probeer dan precies in het midden te zijn, noch op de linker, noch op de rechter, noch op beide. Gewoon in het midden — geen nadruk, ‘fifty-fifty’. Dat 50-50 gevoel geeft je meer geworteldheid in de aarde .

Stap 2: Ren en adem!
Als je dicht bij de zee woont, ga elke morgen naar het strand en ren op het zand. Als je dichtbij de zee bent, ren in ieder geval op blote voeten — geen schoenen aan, gewoon op de naakte grond zodat er kontakt is tussen je voeten en de aarde. Binnen een paar weken zul je een sterke energie en kracht in je benen voelen .
Ga ook dieper ademhalen. Door oppervlakkige ademhaling gaat men zich ontworteld voelen. De adem moet naar de kern van je wezen gaan, en de kern is je sekscentrum — zodat er een voortdurende massage van het sekscentrum is door de ademhaling. Dan voel je je geaard .
Anders, als je ademhaling nooit naar je sekscentrum gaat, is er een gat — dat maakt dat je je verward voelt, onzeker, niet wetend wie je bent, waar je naartoe gaat, alsof je drijft. Dan zul je lusteloos worden, niet levend, want hoe kan het leven zonder doel zijn? En hoe kan er een doel zijn als je niet geaard bent in je eigen energie?

Dus eerst gronden in de aarde — die de moeder van alles is.
Dan gronden in het sekscentrum — wat de vader van alles is.
Dan zul je helemaal op je gemak zijn, gecenterd en geaard.

Stap 3: Staan en verschuiven
Eindig het rennen met een herhaling van de instructies van Stap 1.

Osho: The Cyprus in the Courtyard

Bron: osho.com/meditation