Ten Thousand Shades of Ocean

Documentaire. OSHO: Ten Thousand Shades of Ocean.
Regisseur en producent van de documentaire: Antonino Lakshen Sucameli.

De documentaire Wild Wild Country was vele jaren te zien op Netflix en is nog steeds te zien. Op zich heel boeiend maar vaak ook tenenkrommend.
De Italiaanse filmregiseur Swami Lakshen (Sucameli) is een project begonnen om een visie te geven vanuit de sannyas wereld als reactie en aanvulling op de Netflix documentaire. Vele van binnenuit betrokkenen van destijds zijn geïnterviewd. Dat resulteerde in 5 documentaires van ieder een uur over de diverse tijdperken van Osho.
De documentaire geeft niet louter een beeld van binnenuit, want niet alleen Osho lovers worden aan het woord gelaten, ook diegenen die daar intussen buiten staan of zelfs er niets meer mee te maken willen hebben.

Deze documentaire is dit jaar met waardering vertoond in de diverse filmfestivals in Italië en India. Voor een behapbare cinema vertoning is van deze 5  documentaires 1 documentaire gemaakt van 1 uur en 40 minuten. Daarbij wordt vooral antwoord gegeven op de Netflix serie en aanvullingen die daarin niet getoond worden. Zoals bv het mysterieuze 3 daags verblijf in de Oklahoma gevangenis onder een valse naam en met belangrijke aanwijzingen dat hij daar is vergiftigd. Verder laat het ook de politieke invloed van de VS regering zien bij diverse landen om Osho de toegang te weigeren, nadat hij uit de VS was gezet.

Tijdens het Osho Festival wordt de documentaire doorlopend vertoond.
Zaterdag 20 en zondag 21 januari, in de huiskamer in Wajid op de tweede verdieping.

Meer: Documentaire.
         : Osho Festival.