Stilte Retreat in Wajid

Wajid OSHO Meditatie Centrum. Prins Hendrikplein 1, Den Haag.
Begeleiding: Wajid Team.
 7 dagen: zo 26 dec. 10:00 – za 1 jan. 20:00. € 495.
Info en aanmelding: info@wajid.nl  
070-3460023.

The silence that follows the storm is the deepest, the most profound.
Osho

Verstilling en vertraging, dat zijn de onderliggende bewegingen die we tijdens deze retreat zullen maken. Individuele verstilling en vertraging, in de veilige en liefdevolle bedding van een kleine groep. We laten deze week de hectiek van de buitenwereld helemaal achter ons. Telefoons gaan uit en blijven uit. Geen TV, radio of krant, geen discussie en geen beslissingen te maken. Alleen de beslissing om diep af te dalen naar de stilte. Stilte en vertraging als toegangspoort naar het nu, als toegangspoort naar de kracht en de waarheid in ons.

De week is volledig in stilte en iedere vorm van contact met elkaar, ook oogcontact, wordt vermeden. Want ook in oogcontact kunnen hele verhalen worden uitgewisseld en de verhalen… die laten we deze week los. Dat kan, zeker de eerste dagen, een hele opgave zijn. Daarom zijn er iedere dag momenten ingebouwd waar je even stoom kunt afblazen als je vol zit. Deze sharing-momenten helpen je om dit proces aan te blijven gaan.
Je verblijft de hele week in en rond Wajid, inclusief overnachtingen. Er zijn drie eenvoudige vegetarische maaltijden per dag, die voor je worden bereid. Daarnaast wordt gezorgd voor de nodige bites en snackjes om niet in slaap te vallen tijdens de meditaties.
Het dagelijkse programma is van 8 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds, met midden in de dag een blok van twee uur die je vrij kunt besteden, binnen of buiten. In stilte.
Naast de ‘zittingen’ in stilte – 5 series per dag, in totaal ca 4 uur – doen we iedere ochtend de OSHO Dynamic Meditation en ’s middags de OSHO Kundalini Meditation. Ook luisteren we iedere avond voor het slapen een OSHO discourse van ca 1 uur.

Deze retreat is bedoeld voor wie al enige ervaring met meditatie en stilte heeft. Om voor jezelf te kunnen bepalen of deze retreat voor jou geschikt is, gaan we graag het gesprek met je aan. Maar beter is het misschien wel om het alvast stukje bij beetje te komen ervaren tijdens de dagelijkse meditaties die we de komende weken op het programma hebben, meerdere keren per week staat de Dynamic, de Kundalini en de Zazen (een uur zitten in stilte) op ons programma.
Kosten voor de stilte retreat, het verblijf en de maaltijden zijn in totaal € 495. Daarnaast ben je van harte welkom om eerder te komen, of langer te blijven. De bijdrage daarvoor is € 15 per nacht. Dat kan helpen om je voor te bereiden op de retreat of om bij te komen en je voor te bereiden om terug te keren in het dagelijks leven.

In every action this silence should remain as an undercurrent.
Osho