Seksualiteit en Intimiteit in Rebalancing deel 2

Heling
Voor iemand met enig trauma rondom seks, is deze neutrale doch hoogst intieme aanraking cruciaal voor haar heling. Zo’n aanraking bevestigt haar ongeschonden en gezonde gevoel van wie ze werkelijk is en helpt haar bij het terugvinden van de natuurlijke hulpbron van haar lichaam. Ze leert opnieuw te onderscheiden wat wel of niet klopt, omdat haar lichaam dat communiceert door middel van gevoel. 
Vraag steeds de toestemming van je cliënt als je wilt aanraken of een vraag stellen. Zoals: “Hoe is het om deze hand op je buik te voelen?”
“Het voelt bedreigend,” komt misschien het antwoord. “Ik word bang.”
Zeg dan zachtjes: “Dank je voor het delen. Wil je dat ik mijn hand afhaal of is het oké om het te laten waar het is?”  

   Wilko Iedema (Devakirti)

Verlangens
Hoe krijg je veilige handen? Het is niet nodig om verlicht te worden, zonder verlangens, noch een celibatair gepantserd tegen alle verleiding. Ook hoef je niet helemaal vrij te zijn van alle problemen, stress of niet vervulde verlangens. Wat je wel nodig hebt, is dat je jezelf dusdanig goed kent dat je vrede hebt met je verlangens. Wanneer een verlangen uitreikt naar een ander, wordt het lust. Het verlangen is magnetisch, het wil iets van de ander, het wil samensmelten met de ander. 

Meer: Seksualiteit en Intimiteit in Rebalancing deel 2

Meer over Rebalancing: https://www.rebalancing.nl