Sannyas is een spel

Dit is wat ik bedoelde toen ik zei: Wees een sannyasin. Besta gewoon.
 Je oranje kleren, je mala – dat zijn regeltjes. Het is een spel. Dit is niet wat ik met het echte sannyas bedoel.
Maar je bent zo gewend aan spelletjes dat je voordat ik je tot een leven zonder regels breng, deze in de overgangsperiode nodig hebt. Om van deze wereld van regels, van spelletjes, te gaan naar die zonder regels en spelletjes, moet je een brug over.  

Je oranje kleding en je mala zijn alleen maar voor die overgangsperiode. Je kunt regels niet onmiddellijk laten vallen, daarom geef ik je nieuwe. Maar wees je er wel goed van bewust dat je gewaad niet je sannyas is, je mala dit niet is en dat je nieuwe naam dit ook niet is. Er zal sannyas zijn als geen sprake meer is van een naam, wanneer je naamloos word. Dan zullen er geen regels meer zijn, dan zul je zo gewoon zijn, dat je niet meer herkend zult worden.

Osho, A Bird on the Wing #9