Bijeenkomst over Salto TV

Gisteren was er een bijeenkomst in het Pakhuis De Zwijger waar de lokale zender Salto is gehuisvest in Amsterdam. Er waren veel programmamakers aanwezig, een bont gezelschap met vertegenwoordigers van Mokum Radio, Caribbean FM, Islam tv, Ghanese talkshow, mindfulness, ‘Ouwehoeren’ (oud prostituees), studentenradio, kortom, een doorsnede van de stad. Maurice de Hond was er ook, hij had bij de gemeenteraadsverkiezingen een goed bekeken programma gepresenteerd van de uitslagen.  Het ‘open access’ model van Salto schijnt uniek te zijn voor Europa en geeft allerlei mensen een podium om hun ideeën te delen. Osho TV hoort daar sinds de jaren 90 ook bij.

   teken ook de petitie!

De bijeenkomst kwam voort uit de zorgen dat de concessie voor de komende 5 jaar mogelijk naar een andere partij gaat, C-Amsterdam, die minder ruimte gaat bieden aan deze groepen. Maar de directeur van Salto, Willem Stegeman, kon melden dat ze op aandringen van de gemeente in onderhandeling zijn met C-Amsterdam om tot een gezamenlijk programma te komen. In juni komt er een advies aan de overheid en dan weten we meer.  Ondertussen blijft het zinvol om de petitie te ondertekenen dat Salto moet blijven. Salto is blij met Osho TV, ook al omdat het een van de best bekeken programma’s is.
In de NRC stond voorafgaand aan de bijeenkomst een artikel over Salto: Op deze Amsterdamse zender kijk je 24/7 naar amateurs.