Poona 1

Swami Ananda Siddhartha heeft een film van 11:29 min. gemaakt van Poona 1 die door Tarangita op Youtube is gezet. Poona 1 duidt op de tijd dat de eerste westerlingen naar Osho kwamen om discipel, sannyasin, te worden. Het bestrijkt de tijd van 1974 tot 1981 toen Osho naar de V.S. ging. Poona 2 duidt vervolgens de tijd aan van 1985, na Osho’s vertrek uit Rajneeshpuram in Oregon, tot zijn dood in 1990. En de tijd erna wordt wel aangeduid met Poona 3.

Op de klanken van Indiase mantra muziek krijg je een sfeervol beeld te zien van de bruisende jaren 70, toen de grote stroom westerlingen op gang kwam om de wereld van Osho te leren kennen. Via tempels in een Indiase stad kom je via de Gateless Gate in de Ashram, waar mensen van alle nationaliteiten in losse oranje, rode en roze kleding ontspannen rondlopen, de mannen met grote baarden, en heel veel kinderen. 
In de oude Buddha Hall met het golfplaten dak staan sannyasins te mediteren, elders zijn ze bezig met pottenbakken, weven, mala’s rijgen, schoonmaken, timmerwerk, loodgieten of koken. Je ziet beelden van het Health Centre, een massagesessie, Kundalini meditatie, het Kids House waar kinderen toneel spelen, Sufi Dance, Tai Chi en Nadabrahma meditatie. De film eindigt met beelden van Osho met nog een zwarte baard.