Pakistan protesten tegen cartoonwedstrijd

In de beelden over de protesten zie je jonge kinderen protesteren tegen de cartoon wedstrijd en op een gewelddadige manier. De religieuze conditionering heeft bij hen volledig zijn werk gedaan. Osho geeft in Yoga, a New Direction, zijn analyse en legt uit waarom meditatie de enige manier is om te de-condioneren. 

‘Religies hebben je geconditioneerd, politici hebben je geconditioneerd: je bent een geconditioneerd mechanisme. Alleen door meditatie is er een mogelijkheid om de mind te de-conditioneren. Alleen iemand die mediteert, gaat voorbij conditionering. Waarom? Omdat iedere conditionering via de gedachten gaat. Als je voelt dat je een hindoe bent, wat is dat? – een kluster van gedachten die je aangereikt is toen je je nog niet eens bewust was van wat er aan je gegeven werd. Een kluster van gedachten en je bent een christen, een katholiek, een protestant.

Alleen in meditatie lossen deze gedachten op – alle gedachten. Je wordt gedachten-loos. in die staat van gedachten-loosheid van de mind is er geen conditionering: je bent niet langer een hindoe, geen christen, geen communist, geen fascist. Voor de eerste keer laat je alle conditionering vallen. Je bent uit de gevangenis.’
Osho: Yoga, a New Direction.