Osho’s gids

Swami Ganga ontmoette Osho in de jaren 1962 en werd vervolgens zijn gids tijdens Osho’s vele bezoeken aan Khajuraho. Terwijl hij nog een tiener was, bevond Swami Ganga zich, door geluk, toeval of het lot,  in de handen van één van de grootste Tantra meesters ooit geboren. Osho gaf Ganga een krachtige transmissie over de aard van Khajuraho, inclusief de oorspronkelijke bedoeling, de esoterische geschiedenis en ook over elk aspect van de symboliek van deze prachtige tempels.

   Ganga

Ma Anand Sarita, een Tantra Meester zegt dat ze ‘echt Osho’s aanwezigheid kan voelen in Ganga’s woorden en gebaren, terwijl hij liefdevol zijn ervaringen deelt van het samenzijn met de meester en het ontvangen van zijn wijsheid’.  

   Sarita


Later, toen Ganga een discipel van Osho was geworden en in de commune woonde, vroeg Osho hem om terug te gaan naar Khajuraho en Osho’s lied te zingen. Sindsdien doet hij dat. Hij runt een esthetisch, schoon en liefdevol hotel waar mensen zich kunnen ontspannen in de verzorgende ambiance van Ganga.
In het gebouw van het hotel runt hij Parimal Osho Mediation Center, waar hij zijn sublieme aanwezigheid en wijsheid aanbiedt aan groepen zoekers die van over de hele wereld komen, om te drinken van zijn welsprekende wijsheid.  

Het volgende document is de volledige transcriptie van de tekst van de documentaire van Abhilasha van Nes. Het verscheen gedeeltelijk onlangs in het Engels in Osho News: The Story of Khajuraho part 1.
Voor de documentaire van Abhilasha, zie: Swami Ganga over Khajuraho, deel 1.