Osho UTA in Keulen

Wil je een weekendje weg, of gewoon doordeweeks even afstand van de dagelijkse dingen, wat anders ervaren, dan kan je in Keulen je hart ophalen. Het is een mooie en interessante stad aan de Rijn, vlak over de grens met Nederland. De stad is al meer dan 2000 jaar oud, in de laatste oorlog gebombardeerd en geschonden, maar weer herbouwd met romaanse en gotische kerken, winkels, eetgelegenheden, musea, een prachtige Rijn promenade en het al 40 jaar florerende Osho UTA instituut.


Het Osho UTA Instituut ligt aan de Venloërstrasse, op 15 minuten lopen van de Keulse binnenstad en 3 minuten lopen van het metro station Friesenplatz. Het is een van de grootste centra voor meditatie en spirituele therapie in Europa. Het aanbod varieert van dagelijkse meditaties, wekelijkse cursussen, open groepen en dagworkshops, tot meerdaagse seminars, stille retraites, intensieve processen en jaartrainingen, alsook concerten en festivals. Daarnaast bieden zij een breed scala aan lichaams- en gespreksgerichte therapeutische individuele en koppelsessies, evenals massages.

‘Het ligt ons na aan het hart om met het Osho UTA Instituut een plaats te creëren waar mensen, ongeacht hun religieuze of etnische overtuiging, een reis naar zichzelf kunnen ondernemen en in een beschermde omgeving meditatie en spiritualiteit kunnen ervaren. Wij zien onszelf als een soort begeleider en willen graag een ruimte bieden die mensen in staat stelt hun eigen potentieel te ontdekken, te cultiveren en te ontwikkelen.’

Meer: Osho UTA.


De boekhandel/boetiek ‘Meditation and More’ biedt een grote selectie boeken en inspiratie over veel van de belangrijke onderwerpen in het leven, zoals groei, liefde, relaties en spiritualiteit. Daarnaast vind je geselecteerde, thema-gerelateerde literatuur over de seminars die worden aangeboden aan de UTA Academy en het Osho UTA Institute. Edelstenen, muziek-cd’s voor ontspanning, meditatie en zacht lichaamswerk, evenals massage-oliën, blinddoeken, comfortabele vloerstoelen voor de mediteerder en alles wat Osho in boekvorm, als dvd en als cd aanbiedt, maken het aanbod compleet. Het AURA-SOMA® team nodigt je uit om uit meer dan honderd gekleurde Aura-Soma flessen en de geur van AURA-SOMA® essences de fles te vinden die bij je past. Het kan een sleutel zijn en deuren openen naar creativiteit, levensvreugde en bewustzijn.

Meer: Meditation and More.

In ‘Osho’s Place’, het horecagedeelte, bieden wij onze gasten elke dag vers bereide nationale en internationale biologische en vegetarische gerechten, heerlijk en met liefde bereid. Het aanbod varieert van veganistische gerechten tot een kleurrijke en vitaminerijke saladebar vol lekkernijen. Je kan ook gewoon genieten van de sfeer met een kopje koffie of thee. Overnachtingen zijn ook (beperkt) mogelijk.

Een prachtige plek, echt een aanrader!

Meer: Osho’s Place.