Osho Online: de toekomst van samen mediteren

Dit weekend werd de Osho Full Moon Meditation Day online gehouden. Een hele dag met meditaties, van dynamic in de vroege ochtend tot een feest met muziek en soefi gedichten in de avond. 28 mensen uit 11 landen hebben deze dag gezamenlijk in één week georganiseerd. Er waren 1230 inschrijvingen uit 81 landen en 741 deelnemers uit 63 landen. Het was mogelijk om vertaling van de meditatie-instructies te krijgen in het Japans, Russisch, Zweeds, Duits, Spaans, Portugees, Hindi en Nederlands. Tussen de meditaties door was het mogelijk om in zogenaamde ‘Breakout Rooms’ andere deelnemers te ontmoeten. Zoom biedt daarvoor de mogelijkheid, je ziet op je scherm allerlei kleine schermpjes met andere deelnemers en je kunt ook met bekenden praten of chatten via een chat-knop. 
Vatayana van Global Connections in Pune, die het initiatief voor het event had genomen, kreeg een heleboel mails van waardering. Een jonge sannyasin had de dag als een ongelooflijke ‘boost’ ervaren. Het experiment was boven verwachting geslaagd, het is de bedoeling dat er  in de toekomst meer van dit soort gelegenheden komen.

 Teerth Park in Pune  

Eind van deze maand begint, ook via Zoom, online de Opleiding OSHO® Meditatiebegeleider met Garimo Ackermann en Sudheer P.Niet. Vanwege de corona-beperkingn kan deze nog niet in Osho Wajid in Den Haag worden gehouden. 
Deze driedaagse cursus is een gelegenheid om je te verdiepen in Osho’s revolutionaire actieve meditaties. Deze zijn speciaal ontworpen voor de mens van tegenwoordig, die in een wereld leeft met veel meer stress dan vroeger. De actieve meditaties zijn ook een geweldige aanvulling op traditionele technieken als yoga en mindfulness.

Wees je er ten volle van bewust dat je een techniek begrijpt, voordat je ermee begint. Iedere techniek heeft ten doel een revolutie in jou te ontketenen. Probeer allereerst de techniek echt goed te begrijpen.  Osho.