Osho Mandala Meditatie

Elke cirkel heeft een centrum. In de eerste drie fasen van deze energetische en krachtige techniek is centering het doel door de cirkel van energie te scheppen. Vervolgens is in de vierde fase de ontspanning. 

   Tibetaanse mandala

De meditatie moet worden gedaan met zijn specifieke Osho Mandala Meditatie muziek, die de verschillende fasen aangeeft en energetisch ondersteunt.
De muziek is te verkrijgen bij www.osho.com.

De meditatie duurt een uur en heeft vier fasen.
De meditatie is voorbij wanner je drie gongslagen hoort.

Eerste Fase: 15 minuten.
Ga, met je ogen open, rennen op de plek en breng je knieën zo hoog mogelijk omhoog. Laat je ademhaling diep en gelijkmatig zijn. Blijf doorgaan. 
Dit krijgt de energie die zich vanbinnen beweegt, in z’n greep.

Tweede fase: 15 minuten.
Ga zitten met gesloten ogen, mond open en ontspannen. Laat je lichaam zwaaien vanuit het middel, als een rietstengel waaiend in de wind – zijwaarts en zijwaarts, achterwaarts en voorwaarts, in het rond en in het rond zoals het gebeurt. 
Dit zal je ontwaakte energieën samenbrengen bij het navel centrum.

Derde Fase: 15 minuten.
Ga op je rug liggen, je hoofd stilhoudend. Open je ogen en draai ze rond met de wijzers van de klok meebewegend. Zwaai ze in de oogkas volledig in het rond, alsof je de tweede hand volgt van een geweldige klok. Begin langzaam en draai vervolgens je ogen sneller en sneller. Laat je mond open blijven met de kaak ontspannen en met zachte en gelijkmatige ademhaling. 
Dit gaat je gecentreerde energieën naar het derde-oog centrum brengen.

Vierde Fase: 15 minuten.
Sluit je ogen en wees stil.

Notitie:
In de eerste fase is er een alternatief voor degenen die heel veel moeite hebben met joggen. Het alternatief is fietsen. Ga op je rug liggen, heupen op de vloer, en roteer je benen alsof ze aan het fietsen zijn. Dit kan dienen als een vervanging voor joggen.