Osho en de ‘Vleesvrije Stad’

Ojas schrijft over een onverwachte ontmoeting met Osho:

Het leven is vaak vol verrassingen. Soms kom je een Geliefde tegen in een omgeving waar je die persoon helemaal niet verwacht had. Dat overkwam me onlangs ook. Ik ontmoette Osho in een ‘vleesvrije stad’.  
Dit vraagt enige uitleg. Even de context schilderen. Sinds begin dit jaar houdt de klimaatproblematiek en het enorme wereldwijde verlies van biodiversiteit me weer erg bezig. Wetenschappers komen iedere dag met nieuwe gegevens. Grote problemen die aan je knagen en waar je als simpele sannyasin maar moeilijk greep op kunt krijgen. 


Tekening van Osho door Farhad in het boek ‘De Vleesvrije Stad’ met als onderschrift: ‘Ik draag mijn tekening op aan Osho, de man die me de eenheid van de ziel van alle wezens op deze wereld liet zien. Hij richtte mijn ogen op de realiteit en leerde me diep respect te hebben voor de waarde van elk levend wezen.’ 

Meer: Osho en de ‘Vleesvrije Stad’