Online Satsang met Milarepa en vrienden

Zondag 26 juli is er weer een uniek samenkomen van boeddha’s in een sfeer van muziek, stilte en feestvieren.  Om 18.15 precies begint de satsang op Zoom. Speciale gasten zijn dit keer Chandira uit Duitsland (keyboards en basgitaar), Harida uit Portugal (santoor), Nandin uit Canada (dwarsfluit), Milind uit India (bansuri), Sudananda uit USA (gitaar en zang) en Milarepa uit USA (gitaar en zang).
Vanaf 17.50 kun je de virtuele Boeddhahal betreden met de volgende link:
https://us02web.zoom.us/j/81781287772
 
Dit is hoe het werkt op je computer of laptop:
– Gewoon de link aanklikken.
– Die vraagt om naar de sessie te gaan (launch meeting) als je Zoom al geïnstalleerd hebt.
– Anders eerst Zoom downloaden en installeren (download and run Zoom).
Je kunt ook met je smartphone inbellen:
– Toets 020-7947345 of 020-2410288 in.
– Toets het ‘meeting number’ (dit is 81781287772) en sluit af met een #.

  Sudhananda

Een paar suggesties om de meditatie goed te laten verlopen:
1.     Zorg dat je bijtijds, op je gemak en in stilte klaar zit.
2.     Om 18.10 introduceert Milarepa de meditatie.
3.     Om 18.15 precies begint de meditatie met 3 belletjes en na precies een uur eindigt ze met 3 belletjes.
4.     Na afloop is iedereen welkom om te blijven voor het feestlied met Nandin, Sudhananda en Milarepa.  Je kunt meezingen, dansen of stilzitten, wat je wilt.
5.     Na het lied komt Milarepa voor de afscheids-namasté.
6.     De sessie blijft open tot 19.45 voor wie wil blijven relaxen en nagenieten.
7.     Alle microfoons zullen uit blijven staan behalve die van Milarepa om de introductie te geven. Het gaat erom met zijn allen een krachtig veld van stilte te creëren. Dat is het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven.
8.     Houd de ogen tijdens de meditatie gesloten en vermijd de verleiding om de galerij van vrienden af te blijven gaan. Dat kan een afleiding worden. Het is dus essentieel om tot aan de laatste belletjes je ogen dicht te houden. Daarna kun je ze openen en genieten van het zingen.
9.     De galerij blijft open staan maar je bent vrij om je eigen video aan of uit te zetten tijdens de meditatie. Je bent welkom om je video dan weer open te zetten voor het zingen en de namasté na afloop.

   Milarepa

De satsang duurt een uur en heeft verschillende fasen, die duidelijk aangegeven worden: belletjes aan het begin, stilte, muziek, stilte, Osho quote in Hindi, stilte, belletje en samen zoemen, stilte, Osho quote in het Engels, muziek, stilte, drie belletjes aan het eind. Na afloop een feestlied.
 
 Milarepa
One Sky Music