Kunji, een sannyaskind

Het verhaal van een meisje dat opgroeit in de sannyasgemeenschap in Duitsland en modeontwerpster wordt in Nederland.
 
Ze is geboren in Duitsland en gaat als peuter met haar moeder naar de Rajneesh School in Medina, Engeland. Na een jaar gaan ze naar Rajneesh Dörfchen, een grote commune midden in Berlijn, waar ze de tijd van haar leven heeft. Ze herinnert zich de commune als knus, overvloedig en avontuurlijk.
Haar schooltijd is ondanks de sannyaskleren en mala probleemloos, de leraren hadden goede ervaringen met de sannyaskinderen. Als ze negen is gaat haar vader naar Pune en verhuist zij naar haar moeder in Keulen. Een paar jaar later komt ze als tiener te wonen in een dorpje in de buurt van München. Daar gaat ze naar school in een conservatief Beierse omgeving, waar de mensen gereserveerder en oppervlakkiger zijn.

Als ze hoort dat de Humaniversity in Egmond aan Zee een groep voor tieners biedt, voelt ze onmiddellijk heel sterk dat ze daar naartoe wil. Ze doet verschillende keren mee met het Tan-ju programma voor tieners en assisteert later de staf.
Ze verhuist naar Amsterdam om mode te gaan studeren aan een kunstacademie en huurt een kamer in de Osho Mevlana Commune. Ze geniet van het gemeenschapsgevoel en de geborgenheid daar en is blij met de mogelijkheid om actieve meditaties te kunnen doen daar. Op de academie ervaart ze ook openheid en creativiteit en ze ontwikkelt zich in de richting van duurzaamheid en fair-trade.
 
In tegenstelling tot sommige andere sannyaskinderen die zich in de steek gelaten voelen door hun ouders voelt zij zich dankbaar dat ze in dit leven geboren is.
‘Naar Osho luisteren beurt me altijd op en laat me het leven weer meer speels inzien.
Het geweldige wat sannyasin zijn en creatief werken gemeen hebben is het gevoel van vrijheid dat ik mezelf kan zijn en mezelf kan uiten! Ik denk dat Osho’s boodschap me gevolgd heeft op het pad van mijn werk. Misschien was ik toch wel op dit pad terechtgekomen, maar ik zie Osho’s richtlijnen in mijn werk en mijn leven. En dit is “Faaar oout!”‘

Meer: We Are all One and Beautiful