Kleur aan je leven geven

The Colors of Your Life, Meditative and Transformative Coloring Book.
Dit boek ‘The Colors of Your Life’ is een heel bijzondere uitgave. Het bevat 77 mystieke afbeeldingen die oorspronkelijk gecreëerd zijn door Deva Padma. Zij deed dit voor de Osho Zen Tarot – Het Transcendente Zen Spel. Dit tarot deck werd een bestseller in de tarot-wereld en de afbeeldingen zijn beroemd in de wereld van meditatie.
Het is een kleurboek dat je, al kleurend, bij overwegingen omtrent de kleuren van je eigen leven brengt. Daarbij gaat het niet alleen om de ‘gemakkelijke’ en ‘positieve’ aspecten die gepresenteerd worden. Dit zijn bijvoorbeeld Playfulness, Courage, Celebration, Creativity en andere. Maar we kunnen ook leren om letterlijk en figuurlijk kleuren te vinden voor de wat moeilijkere aspecten. Dit zijn bijvoorbeeld: Alleen Zijn, Schuld, De Last, Stress, Uitputting en Verdriet. Terwijl we onze eigen kleuren aanbrengen bij al deze aspecten, kan er een ongelofelijke verrijking plaatsvinden van het inzicht in onszelf en van wie we zijn.

 
Bij al deze kleurplaten staan Osho’s inzichten in de vorm van korte teksten die het thema van de kaart betreffen. Het zijn weer andere inzichten dan die welke we in de handleiding van de Osho Zen Tarot aantreffen. Een overall inzicht van Osho dat hij ons aanreikt, is bijvoorbeeld dit: wij mensen zijn in deze wereld geboren als pure vrijheid zonder enige identiteit, als een bepaalde expressie van het bestaan. Welke kleur we aan ons leven gaan geven en welke schildering we ervan maken, is aan ons.
De kleurplaten in het boek kunnen voor ontspanning gebruikt worden, genieten van het kleuren en wat er spontaan bij je opkomt. Ook kunnen ze therapeutisch ingezet worden. In feite biedt het boek een combinatie van 2 therapeutische benaderingen. Hierover kun je in de uitgebreidere beschrijving meer lezen. 
Het boek is bij de Nederlandse boekhandel te bestellen.

Een voorbeeld van een kleurplaat is SILENCE.
STILTE: 
Levenskunst begint bij meditatie. En met meditatie bedoel ik de stilte van de mind, de stilte van het hart die het centrum van je wezen bereikt en die de schat vindt die je realiteit is. Als je die eenmaal hebt leren kennen, kun je liefde uitstralen, kun je leven uitstralen en kun je creativiteit uitstralen. Je woorden zullen poëtisch worden, je gebaren zullen gracieus zijn, zelfs je stilte zal een lied in zich dragen.   Osho