Een goed geleefd leven!

We vieren alles. Vieren is onze manier om alle geschenken van het bestaan te ontvangen. Het leven is zijn geschenk, de dood is zijn geschenk; het lichaam is zijn geschenk, de ziel is zijn geschenk. We vieren alles. We houden van het lichaam, we houden van de ziel. We zijn materialistische spiritualisten. Zoiets is nog nooit gebeurd in de wereld. Dit is een nieuw experiment, een nieuw begin, en het heeft een grote toekomst.
Osho

   Swami Anand Jayesh

Vier vandaag, waar je ook bent, samen met ons het leven van Jayesh (Michael Byrne), die vandaag het lichaam heeft verlaten. Hij was fit en gezond tot voor kort en werd slechts twee weken geleden gediagnosticeerd met alvleesklierkanker die zich al wijd verspreid had in het lichaam en die, zoals hij het uitdrukte, geen licht aan het einde van de tunnel aangaf.

Meer dan drie decennia geleden benoemde Osho Jayesh tot voorzitter van de ‘Inner Circle’, alsook tot voorzitter van de OSHO International Foundation, Zürich, en het ‘Presidium’, belast met het ondersteunen van de uitbreiding van Osho’s visie over de hele wereld. Jayesh werd persoonlijk door Osho voorbereid om op de verdere uitbreiding van zijn werk toe te zien nadat Osho zelf het lichaam had verlaten.
Jayesh verwees vaak naar wat hij noemde ‘Osho’s lijst’, en in het bijzonder Osho’s aandringen op het belang om zijn werk overal ter wereld beschikbaar te maken, met behulp van de nieuwste technologie.
Dat Osho nu de meest gepubliceerde – gelezen, bekeken en beluisterde – non-fictie auteur in de geschiedenis is, getuigt van Jayesh’s toewijding om het vertrouwen te vervullen dat Osho in hem stelde toen hij zich in zijn laatste momenten naar hem omdraaide en tegen Jayesh zei: ‘Ik laat jullie mijn droom na.’

Osho nodigde Jayesh ook uit om wat toen een Ashram was om te vormen tot de campus van het Osho International Meditation Resort. Voor degenen die deze iconische campus hebben bezocht of gezien, kunnen woorden deze nalatenschap niet beschrijven.
Na het voltooien van de laatste etappe van zijn werk, het overdragen van de voorzittersrol aan Amrito, in overeenstemming met Osho’s richtlijnen, bracht Jayesh de laatste dagen voornamelijk in stilte door, terwijl hij toekeek hoe zijn lichaam oploste in een loslaten.

De gratie, ontspanning en gecentreerde manier waarop hij zijn vertrek benaderde was zodanig, dat het niemand zal verbazen als hij niet terugkeert. Zijn toewijding aan het werk van Osho en de totaliteit die hij elke dag in het werk bracht, was iets om te aanschouwen en een inspiratie voor ons allen die de kans en het voorrecht hadden om met en om hem heen te werken gedurende al die vele jaren.

Deze dag vieren we een leven!

Ontvangen als persbericht op 6 november.
Volgens sannyas.wiki werd Jayesh (Michael Byrne) geboren in januari 1948 en werd hij sannyasin in 1984. Hij was de broer van Raj (D’Arcy O’Byrne).

Bron: Osho News.