Ik heb iemand gedood

Op vrijdagavond 19 november werd er een documentaire gedraaid over Glenn Salvesen, voor sommige sannyasins ook bekend als Prem Akash. In drie kwartier kwam zijn leven in de spotlights, vanaf het moment van zijn geboorte en moeilijke jaren tot het moment dat hij in de gevangenis terecht kwam en daar via Ojas in contact kwam met Osho’s meditaties. Die hebben zijn leven veranderd, want in de tijd daarna oogt Glenn letterlijk heel anders. 

Glenn en Ojas hadden met de interviewer Filémon Wesselink goede gesprekken gehad, met name ook over wat Osho’s meditaties met emoties doen, hoe die je zelfbewustzijn kunnen verdiepen en tot transformatie leiden. Iets wat momenteel belangrijk is nu de maatschappij agressief polariseert en vaak blind radicaliseert. Maar in de uiteindelijke versie bleef daar maar een klein gedeelte van over. Het frame van BNNVARA  bleek tenslotte op iets anders gericht. 
Wat de film wel boeiend maakt is de grote verandering die Glenn heeft meegemaakt in de gevangenis en hoe hij daarna ademtherapeut werd en zo ook anderen op het spoor kan zetten naar een dieper zelfbewustzijn en helderder keuzes maken in het leven. 

Wie de film wil nog wil zien kan terugkijken naar BNNVARA, NPO3, vrijdag 19 november, 20.25 – 21.12. En de titel van de documentaire is: Ik heb iemand gedood.