Hoe Nandan in mijn leven kwam

Vrijdag 7 oktober was er een herdenking voor Nandan, een van de initiatiefnemers van de Vrienden van Osho. Er waren verschillende sprekers waaronder zijn goede vriend Satyamo, die  herinneringen aan hem ophaalde die op een diepzinnige en aandoenlijke manier eindigen.

 Satyamo Uyldert

Echte liefde kent geen dood, en misschien staat het hebben van stoffelijke lichamen wel de echte verbinding tussen twee zielen in de weg. Ik kom dit soort gedachten ook vaak bij Osho tegen. Zoals dat sterven ook een feest kan zijn. Hebben de romantici dan toch gelijk? Dank je wel, Nandan, onze vriendschap gaat nooit verloren, daar is zelfs de dood niet tegen opgewassen! En ik denk dat Osho het wel mooi zou vinden als ik zeg: death is not a problem to be solved, but a mystery to be lived. Want ook de dood hoort bij het leven.
Je kan wel doen alsof, maar voor mij ben je helemaal niet dood, Nandan! Je bent in mijn leven gekomen en nooit meer weggegaan!

Meer: https://www.satyamo.nl/4314/spiritualiteit/hoe-nandan-in-mijn-leven-kwam/