Het documenteren van Osho’s werk: de Sannyas Wiki

Een enthousiaste groep van sannyasins van over de hele wereld (Australië, Nederland, Rusland, India, Denemarken, Duitsland) werkt aan het documenteren van Osho’s werk. Sugit heeft een handzame rondleiding geschreven over waar die Sannyas Wiki over gaat.

   Sugit bij de scanner

Ben je geïnteresseerd in de muziek die rond Osho is gemaakt? Of in de vele boeken die zijn gepubliceerd, van Osho of over Osho, of van en over sannyasins? Audio en video publicaties? Tijdschriften? Er zijn overal aanklikbare links naar de Wiki, zodat je even een kijkje kunt nemen. 
Er is een tijdlijn van gebeurtenissen waar je Osho’s werk in perspectief kunt zien, waar je ook bv. de gebeurtenissen in Rajneeshpuram kunt volgen vanuit het oogpunt van de media maar ook vanuit de commune zelf. Verhelderend!

Het is een poging om zo volledig en waarheidsgetrouw mogelijk inzicht te krijgen in de wereld van Osho. Tegelijk is het een oproep aan sannyasins om kritisch te kijken: vind je misschien omissies, in inhoud of in vorm. De Wiki is een open project, iedereen wordt uitgenodigd om eraan bij te dragen. 

Meer: Het documenteren van Osho’s werk