Het community woonproject Re Nudo in Toscane

Deva Indra en ik zijn met een kampeerwagen naar ‘Il Borgo – The village’ gereden voor een bijeenkomst op 10 en 11 juli voor potentiële deelnemers aan het project. Deze bijeenkomst werd geleid door Majid, ondersteund door de architect Enrico en zijn twee ‘engineer’ zoons. Op de tweede dag was Surdar ook aanwezig: de ontwerper van het nieuwbouwgedeelte.
De deelnemers bestaan uit zo’n 50/50 sannyasins/niet-sannyasins. De intenties van Majid zijn duidelijk én zijn helder beschreven in zijn ‘manifesto’, gesymboliseerd door het motto: ‘Soli, liberi en insieme’ – alleen, vrij én samen.

Wij hebben onze keuze gemaakt en hebben ons inmiddels ingeschreven voor het project. Feitelijk kopen we een rustige plek in ‘a crazy world’ waar we de woning gaan aanpassen naar onze behoefte, zoals met airco, horren en een nieuwe keuken.
In de periode waarin we aanwezig waren voor de bijeenkomst hebben we de warmte overdag als verpletterend ervaren. Gelukkig geeft een duikje in het zwembad een aangename verfrissing! Verder zijn er in dit seizoen vele ‘steekbeestjes’. En wie niet van het geluid van krekels houdt, moet er zeker niet naar toe!
Het strand is dichtbij: heuvel af en aan de overkant van de stad Cecina (spreek uit als Tje-tji-na), op zo’n 15 minuut afstand. Een scooter of motor is de beste en makkelijkste manier om naar het strand te gaan, vooral in verband met parkeren. (Nu al hebben we ons oog laten vallen op een elektrische scooter, die bij een winkel op de hoofdstraat te koop staat.)
Er zijn nog koopappartementen beschikbaar én er volgt een bijeenkomst in oktober voor degenen die willen huren.

 Kaiyum

Meer weten? Kijk naar (vooral de foto’s) op de website.
En voel je vrij om contact met mij op te nemen per e-mail.

Kaiyum en Deva Indra