Groen vertegenwoordigt het leven

Groen vertegenwoordigt het leven, levendigheid, frisheid. Het is de kleur van de bomen. Duizenden jaren lang hebben de zogenaamde religies al het groen in het wezen van de mens vernietigd. Ze hebben de mens zowat achtergelaten als een dode boom: geen gebladerte, geen bloemen, geen sap dat nog stroomt. Daarom ziet de mensheid er zo droevig en verveeld uit. Ik wil weer een dans terugbrengen in de mensheid, ik wil dat wezens weer geworteld raken in de aarde zodat er weer sappen gaan stromen, zodat er weer geweldig veel gebladerte, veel groen kan komen.

Als je niet tot bloei komt blijf je ontevreden. Een boom is vervuld als er bloemen zijn en de mens raakt op dezelfde manier vervuld. De bloemen van liefde, van gelukzaligheid, van vrijheid, van intelligentie, van goddelijkheid – alleen deze bloemen kunnen je een gevoel van vervulling geven.
En de vervulde mens is nooit droevig. Voor mij is de vervulde mens een heilige; anderen doen alleen maar net alsof. Ik wil dat mijn sannyasins heiligen worden in de ware zin van het woord: levendig, blij, zingen, dansen, een feest van het leven maken.
 
Osho: A Must for Morning Contemplation, p.242.