Genieten van je alleen-zijn

Vier alleen-zijn, vier je pure ruimte… en er zal een prachtig lied in je hart ontstaan.
Het zal een lied van gewaarzijn zijn, een lied van meditatie.
Het zal het lied van een vogel zijn die, alleen, in de verte een roep laat horen –
niet bedoeld voor iemand in het bijzonder,
maar een roep vanuit een hart dat vol is en wil roepen,
zoals een wolk die vol is wil regenen,
en de bloem die vol is haar blaadjes opent en haar geur verspreidt… ongeadresseerd.
Laat je alleen-zijn een dans worden.

Osho

Dit boekje ‘Aloneness- A Love Story’ werd gecreëerd en geschreven vanaf maart 2020 gedurende een jaar van sociale distantie. Ik denk dat je het er wel mee eens zult zijn dat het onderwerp alleenzijn voor velen van ons gedurende de pandemie ter sprake kwam. Veel van jullie zouden een boek over eenzaamheid hebben kunnnen schrijven. Ik heb wat zelfliefde en gewaarzijn aan mijn leven toegevoegd en ben verliefd geworden op mijn alleenzijn… de tweelingzus van eenzaamheid. Om eerlijk te zijn, het was geen gemakkelijke relatie. Daarom sta ik er op dat je alles wat ik schrijf in twijfel trekt, zodat je kunt uitzoeken wat voor jou waar is.

Geniet ervan.
Krishna Prem 

Ik verliet Boston 48 jaar geleden en liep helemaal naar Bombay. Ik kan niet op water lopen, maar ik ijsbeerde de gangpaden op en neer van menige Boeing 747. Ik was 27 jaar oud en mijn leven was uit elkaar aan het vallen. Astrologie-vrienden noemden dit mijn Saturn Return. Ik noemde het mijn zenuwinzinking. Uiteindelijk belandde ik aan de voeten van mijn vriend Osho. Osho vroeg me “Wat voor soort meditatie heeft je voorkeur?” Ik wist niet echt wat ‘meditatie’ betekende, dus zei ik, “ik hou erg van wandelen”. 
Osho lachte en zei, “Lopen is een geweldige meditatie. Je armen bewegen de ene kant op, je benen de andere kant en als je alert bent, eindig je in je hara, het thuis van meditatie.” Met dit in gedachten, nodig ik je uit een wandeling met me te maken. Als je mijn boek leest, zul je merken dat je een bepaalde kant op gaat, dan de andere kant en dan ben je ineens overal. Met een beetje geluk zul je merken dat je steeds meer gecenterd raakt. 
En oh, trouwens, als je wat rozen tussen de verhalen vindt, vergeet dan niet te stoppen en hun geur te ruiken. Osho herinnerde ons er altijd aan dat de reis ook het doel is. 

Het eerste hoofdstuk van Krishna Prem’s boek is in Nederlands vertaald.
Zie: Aloneness a Love Story – Nederlands.