Gekruisigd in de VS

Zijn haar begon uit te vallen en in korte tijd was zijn baard net zo wit als die van zijn vader toen die twintig jaar ouder was. Hij kon niet meer goed zien, kreeg last van slapeloosheid, het eten smaakte hem niet meer, hij verloor meer dan tien kilo gewicht, hij had het gevoel of zijn maag omdraaide en hij moest overgeven…


Gearresteerd in North Carolina

Sinds zijn verblijf van 12 dagen in 6 Amerikaanse gevangenissen, onderweg van Charlotte in North Carolina waar hij gearresteerd was naar Portland in Oregon, gebeurden er vreemde dingen in Osho’s lichaam. Een gevoel van ontworteling, het leek alsof iets in zijn zenuwgestel was aangetast, een sterke tinteling over zijn hele lichaam, vooral in de handen, en een trillen van de oogleden.
Terug in India, toen een simpele oorinfectie maar niet wilde genezen, heeft Osho zeven weken lang op het randje van leven en dood gezweefd. Zijn meditaties en de herinnering aan de liefde van zijn discipelen heeft hem naar zijn eigen zeggen daar doorheen geholpen.


Een zonnebril vanwege oogproblemen

Het vermoeden rees dat hij mogelijk vergiftigd was tijdens zijn verblijf in een of meer van de Amerikaanse gevangenissen. Zijn bloed, urine en haar werden onderzocht door specialisten in Europa maar, hoewel er geen sporen van vergif werden gevonden, was men het er wel over eens dat de symptomen konden duiden op vergiftiging met het zware metaal thallium of met synthetische heroïne. En die laten geen sporen na. Japanse experts die de gevolgen van radioactiviteit in Hiroshima en Nagasaki onderzocht hebben opperden ook de mogelijkheid van blootstelling aan straling als oorzaak van de symptomen.

Osho zelf is ervan overtuigd dat hij door de regering van Ronald Reagan is vergiftigd. Wat was anders de reden waarom hij langs 6 verschillende gevangenissen gesleept moest worden om terecht te staan in Oregon voor een opgeklopte aanklacht die -zoals justitie zelf toegaf- weinig kans van slagen had? Verschillende incidenten die hij meemaakte in die 12 dagen geven daar sterke aanwijzingen voor. Osho vertelt daarover in een van zijn boeken: Jesus Crucified Again, This Time in Ronald Reagan’s America.

Meer: Osho News.