Geïllustreerde Osho Citaten

Creativiteit door Antar Marc.


Het is onze grootste schat om te kunnen wachten op het juiste moment.
Het hele bestaan wacht op het juiste moment.   Osho

Na het afronden van mijn studie aan de kunstacademie in Arnhem werd ik sannyasin. Dat was in het voorjaar van 1983 en ik heb meer dan zeven jaar geleerd, geleefd en liefgehad in vele internationale Osho communes. Maar toen de meeste communes in 1990 werden opgeheven, moest ik een nieuwe richting zoeken. Ik ging Human Resources Management studeren en vond een geweldige baan als leraar.


Heb lief en je zult weten wat meditatie is,
mediteer en je zult weten wat liefde is.   Osho

Sinds ik vorig jaar met pensioen ben gegaan, na bijna 25 jaar lesgeven en coachen bij een Nederlands mode-instituut, is er meer vrijheid om mijn eigen leven te leiden en mijn eigen dingen te doen. ‘s Ochtends vroeg lees en zoek ik graag op internet, en daar zag ik een geïllustreerd citaat van Osho: ‘Mijn visie op vrijheid is om jezelf te zijn’. En zo kwam ik op het idee om geïllustreerde Osho-citaten te verzamelen.


Echte communicatie gebeurt in stilte.   Osho

Als je op internet zoekt naar geïllustreerde Osho citaten zijn er honderden. Ze zijn gemaakt in de laatste 30 (internet)jaren, en je kunt zoeken op bijna elk onderwerp waar Osho het over heeft: bewustzijn, woede, schoonheid, Boeddha, religie, liefde, meditatie, etc. Sommige zijn lange citaten, andere zijn kort – ik hou van de sterke en korte citaten. Bij sommige staan de titel en het hoofdstuk van het boek vermeld, bij andere niet, en ik hou ervan zonder. Het ontwerp moet me aanspreken en het beeld moet het citaat ondersteunen.


Het leven op zich heeft geen betekenis.
Het leven is een kans om betekenis te creëren.   Osho

Ik begon mooie foto’s te posten op de Facebook site van ‘Vrienden van Osho’ en de lezers vonden dat leuk. Na een tijdje realiseerde ik me echter dat veel afbeeldingen verouderd waren, dus maakte ik zelf nieuwe die meer bij me pasten en deze keer; meer kleur en licht en minder ‘esoterisch’. Het gezegde is ‘elke tijd heeft zijn eigen beelden’, en de Osho-citaten zijn nog steeds sterk… dus ik had nieuwe ideeën.


Mijn definitie van religie is: afgestemd zijn op de natuur.   Osho

Vier maanden lang kon ik bijna elke dag nieuwe creëren. Ik deed dit meestal door op de bank te gaan liggen, te voelen wat Osho in de quote uitdrukt, te visualiseren wat voor beeld daarbij zou kunnen passen en dan op internet te zoeken naar een beeld dat ‘past’. Soms vroeg ik Rana, mijn vrouw, er ook naar te kijken, omdat zij een meer vrouwelijke kijk op het leven heeft.


Als je niet van je eigen gezelschap kunt genieten, wie doet dat dan wel?   Osho

En zo leerde ik meer over online grafisch ontwerp en marketing, Osho en mezelf, en creëerde ik meer dan honderd geïllustreerde Osho Quotes.


De aarde en de hemel zijn niet gescheiden.   Osho

Het was een interessante reis voor mij, en het is gratis publiciteit voor Osho, dus als je het leuk vindt, deel het dan!


Geloof nooit iets – tenzij je het ervaart.   Osho

Facebook
Instagram


Antar Marc
Marc is kunstenaar, coach, docent en schrijver van essays over onderwerpen van algemeen belang.

Bron: Osho News