Dromen over India

Veel sannyasins die destijds naar Osho gingen, hebben een lange tijd in India doorgebracht en daar de heerlijke Indiase vegetarische keuken leren kennen en waarderen. De recepten zijn vaak eeuwen oud en worden nog steeds overal gebruikt. Zo veel smaken, kleuren en combinaties, het is een speciaal en complex genoegen dat niet eenvoudig na te maken is. Het heeft jaren geduurd maar langzamerhand is die Indiase kooktraditie ook naar Nederland gekomen en kan je er in het hier en nu van genieten. Neem er Chai of Lassie bij en het smaakfeest is compleet! 

Paneer tikka masala
Kaas gekookt met tandoori masala. Met Indiase kaas, tomaat, yoghurt en tandoori kruiden.

Shahi paneer
Bereid in tomatencurry, Indiase kaas, cashewnoten en Indiase shahi kruiden.

Daal palak
Spinazie met Indiase kaas, gele linzen geserveerd in een curry.

Kofta malaie
Kofta gemaakt van aardappels, Indiase kaas, garam masala en cashewnoten gefrituurd en geserveerd in tomatencurry.

Matar paneer masala
Erwten met kaas bereid in tomatencurry, uien en Indiase kruiden.

Paneer mix sabzi
Groenten zoals erwten, aardappels, sperziebonen en uien met Indiase kaas, bereid in tomaten curry met sabzi kruiden.

Aaloo paneer curry
Indiase kaas bereid in tomaten curry en geserveerd met aardappels.

Aaloo paneer dhanya curry
Indiase kaas bereid in tomaten curry en geserveerd met aardappels en een geurige afwerking en smaak van groene koriander.

Daal gotala
Gele linzen bereid in tandoori kruiden met eieren gemaakt in karahi.

Daal paneer gotala
Gele linzen bereid in tandoori kruiden met eieren en Indiase kaas gemaakt in karahi.

Daal paneer dhanya gotala
Gele linzen bereid in tandoori kruiden met eieren en Indiase kaas gemaakt in karahi en een geurige afwerking en smaak van groene koriander.

Dhanya matar paneer
Erwten met Indiase kaas bereid in tomaten curry en een geurige afwerking en smaak van groene koriander, uien en Indiase kruiden.

Dhanya shahi paneer
Bereid in tomaten curry, geurige afwerking en smaak van groene koriander, Indiase kaas, cashewnoten en indiase Shahi kruiden.

Dhanya daal gotala
Gele linzen bereid in tandoori kruiden met eieren gemaakt in karahi en een geurige afwerking en smaak van groene koriander.

Palak paneer
Spinazie met Indiase kaas bereid in uien, gember en tomatencurry

Keuze uit: Samosa, Tandoori paratha , Daal saus, Naan, Papadum en meer.

Iedere keer als ik Indiaas eet, droom ik dan toch even weg, naar die bevlogen en lang vervlogen tijden.