De waanzin overwonnen

Een recensie van het boek ‘Mastering Madness’ van David Hill (Anand Chintan) door Kaiyum. Eerder verschenen in Osho News.
Chintan beschrijft op een heel persoonlijke manier zijn verkenning van de totaal verschillende werelden van enerzijds geestesziekte -met zijn ineffectieve, destructieve orthodoxe behandelingen- en anderzijds de simpele, helende openbaring van meditatie, in het bijzonder van actieve meditaties (catharsis).

Hij schetst een vaak hartverscheurend beeld van zijn ‘normale’ Amerikaanse achtergrond en de eerste twintig hele traditionele jaren van zijn leven als een inleiding tot de daaropvolgende periode van verval tot in de ogenschijnlijk bodemloze put van ‘geestesziekte’. Drugs, ontrouw, scheiding, alcohol, de zelfmoord van zijn broer, dakloosheid… wanhoop, depressie, angst waar je maag van omkeert… die hele ellende wordt op indrukwekkende wijze en met veel detail blootgelegd. Dat is de achtergrond voor het waarom van zijn boek, het tweede deel. Daar gaat het over de ‘onzichtbare hand’ die David Hill naar zijn eerste Dynamische Meditatie leidt en naar het pad om Anand Chintan te worden.

Meer: Mastering Madness, Osho News.
Chintan’s boek is te bestellen bij Osho Viha en Amazon.

 Chintan