Ojas herinnert zich een bijzonder verhaal uit de tijd dat hij bij Osho was eind jaren 70. Als overheidsambtenaar had hij flink wat spaargeld opgebouwd om een tijd in India te kunnen verblijven.
In een onderhoud met Laxmi, Osho’s secretaresse, zei Ojas dat hij kon bijdragen aan de ashram. 35.000 gulden, hij had geen probleem om er afstand te doen. De ashram was in opbouw, ze konden het geld goed gebruiken. Toen zei Laxmi dat hij 15.000 moest houden om een keer naar een restaurant te gaan, voor kleren, de oogarts, dat soort dingen.
Ojas ging in de commune wonen en werken, hij kwam in de straf gerunde keuken terecht van Deeksha, de dochter van een Italiaanse kolonel uit de tijd van Mussolini. De keuken stond bekend als een harde leerschool waar het flink aanpoten was en waar egotrips genadeloos aangepakt werden.
Een tijd later vroeg Laxmi hem weer te komen, samen met een Fransman die veel geld verdiend had met de verkoop van WC potten. De ashram had dringend geld nodig, Ojas deed aarzelend afstand van zijn 15.000 gulden en de Fransman deed ook een substantiële donatie.
Een paar dagen later kwam Osho naar Buddhahall in een grote Mercedes! Een afstand van nog geen 100 meter scheidde zijn woning van de hal waar hij iedere ochtend zijn lezing gaf! Ojas was witheet, zijn geld en dat van de Fransman waren gebruikt om een Mercedes te kopen! Hij voelde zich genomen, liep kwaad en wanhopig rond en schreeuwde zijn frustraties uit in de dynamische meditaties.
Tot hij een tijdje later weer bij Laxmi werd ontboden.
Wat bleek? In de office zat Laxmi met die 15.000 gulden en ook de Fransman kreeg zijn donatie terug. De ashram had al lange tijd tevergeefs bij verschillende banken in India aangeklopt voor krediet om uit te kunnen breiden maar ze kregen steeds nul op het rekest. Nadat Osho de opdracht had gegeven om de Mercedes aan te schaffen had er een artikel in de Financial Times of India gestaan dat de goeroe in een Mercedes reed, 100 meter van zijn woning naar de meditatiehal. De kredietwaardigheid van de ashram was ineens geen probleem meer en de deuren van de banken gingen wijd open.
Een paar weken later vertelde Osho in een lezing dat hij 30 jaar lang had rondgetrokken in India om mensen bewust te maken maar dat de kranten nooit over hem hadden geschreven. Maar nu stond wel in alle kranten hoe schandalig dit was.
‘The world is mad,’ zei Osho toen.