Creativiteit als reddingsboei

Luka van den Driesschen is een singer-songwriter, dichter en performer. Zijn soulful mix van pop/new age muziek spreekt aan door de positieve boodschap ervan. Het is zijn passie om liedjes te schrijven die zijn persoonlijke relatie met het leven en zijn strijd op een echte manier weergeven. Zijn warme en scherpe stem zit vol emotie en wordt ondersteund door een band van getalenteerde en ervaren musici. Zijn CD ‘Love is the Seed’ heeft een nummer dat ‘Songs for Osho-historic Burning Ghat’ heet.

 Luka van den Driesschen

Herboren. Mijn Odyssee, is zijn autobiografie. 
Wat hadden Dorus, Osho en Prins Bernhard gemeen? Wie was getuige van de laatste terechtstelling door ophanging in de beruchte Fremantle gevangenis in Australië?
In zijn boek verhaalt de hoofdpersoon-schrijver (1944) zijn zwerftocht op zoek naar zijn ware zelf. Het gaat over de onderdrukkende sfeer in het na-oorlogse Nederland, de emigratie naar Australië waar hij als 15-jarige jongen door zijn ouders in de steek gelaten wordt, hoe hij de jaren 60 heeft moeten overleven in Australië, de scheiding van zijn vrouw, opname in een psychiatrische kliniek en de ontmoeting daar met de virtuoze pianist David Helfgott (van de Oscar-bekroonde film ‘Shine’). Terug in Nederland trouwt hij met de secretaresse van Prins Bernhard, ten tijde van de Lockheed affaire. In de jaren 80 gaat hij naar India en is hij als Swami Alok Gayaka (Singer of Light) aanwezig als Osho zijn lichaam verlaat in 1990. Door het boek heen nodigt hij de lezer uit om hem te volgen op zijn zoektocht naar spiritueel bewustzijn en innerlijke groei. Het boek leest niet alleen als een film. Het is een film!

Creëer! Laat creativiteit je religie zijn en je raakt nooit meer de weg  kwijt. Hoe meer je creëert, hoe meer je naar binnen groeit. Het werkt naar beide kanten: als je meer creëert, groei je meer naar binnen, als je meer naar binnen groeit, creëer je meer.    Osho: Take it Easy #11.